İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Pendik'te vatandaşlara seslenip; " "Kurban Bayramı öncesi biz kazanacağız ve 15 bin lirayı hesaplarınızda bulacaksınız. 100 bin öğretmen tahinini 1 ay içinde yapacağız" diyerek halkın ilgisini yeniden üzerinde topladı.

Bir oy Kılıçdaroğlu'na bir oy Akşener'e

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılarak halka seslenerek; bir oy millet ittifakı adayı Kılıçdaroğlu'na,  bir oy da kendisine istedi.

Tepki gösterdi

Akşener, konuşmasının başlangıcını yaptıktan sonra hakkında söylenenlere tepki gösterek;  "Sayın Bekir Bozdağ'ın dediğine göre ayın 14'ünde burada bize oy verenler, İYİ Parti'ye ve Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verecek kişiler kazanırsa FETÖ kazanmış olacakmış." dedi ve buna tepki gösterek böyle bir şeyin olmadığını açıkladı.

"Yazıktır, günahtır"

Akşener, konuşmalarına devam ederek; "Binali Yıldırım da 14 Mayıs seçiminin, bir işgalci güçle ki bu biz oluyoruz, istiklal mücadelesi verenler arasında olduğunu söylüyor. Bu milletin başka partilere oy veren vatandaşlarını sen işgalci güç olarak tanımlıyorsan eğer gerçekten yazıktır, günahtır," diyerek; herkesin özgür, hür iradesi olup; herkesin istediği kişiye oy vereceğini savundu.

"Erkek erkeğe evlilik mi var?"

Akşener, Bakan Soylu'nun söylediklerine ilişkin de konuşarak şunları söyledi: "Arkadaş, erkek erkeğe evliliğe takmış. Bu ülkede erkek erkeğe evlilik mi var. Bunu isteyen mi var" 

Akşener, bu tarz bir şeyi düşünmediğine dile getirerek ayrıca bunun da savunmasını yaptı.

" 15 bin lirayı hesaplarınızda bulacaksınız."

 Akşener, seçim vaatlerine de değinerek;  "Kurban Bayramı öncesi biz kazanacağız ve 15 bin lirayı hesaplarınızda bulacaksınız. 100 bin öğretmen tahinini 1 ay içinde yapacağız ve bütün köy okullarını yeniden açacağız" dedi. 

Akşener, kafalardaki soru işaretlerini de giderdi ve aynı zamanda halkın istediklerini göz ardı etmedi ve göz önünde bulundurdu.