Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız." ifadelerini kullanarak operasyonun önemine vurgu yaptı.

Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, Balıkesir merkezli Adana, İstanbul ve İzmir'de faaliyet gösteren organize suç örgütü üyesi şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu ve silah ile mühimmat ticareti yaptığı belirlendi. Operasyonlar kapsamında 21 ruhsatsız tabanca, 7 av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda şarjör ve fişeğe el konulduğu bildirildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk 6 gününde 48 kişi hayatını kaybetti Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk 6 gününde 48 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, ülkenin güvenliği ve vatandaşların huzuru için kararlılıkla mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.