Bakan Işıkhan, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı açıklamada, yerli üretimden 36 ilaç dahil olmak üzere toplamda 47 ilacın geri ödeme listesine alındığını belirtti. Hükümetin, vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak adına bu önemli adımı attığını vurgulayan Işıkhan, şu ifadelere yer verdi: "Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle, hastalarımızın tedavi süreçlerine destek olacak 47 ilacı geri ödeme listesine aldık. Bu ilaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim."

Bakan Işıkhan ayrıca, geri ödeme listesine alınan ilaçlar arasında 3 kanser, 3 multipl skleroz, 1 immünsüpresan, 7 antibiyotik, 6 kan ve 3 diyabet ilacının bulunduğunu da belirtti.

Sağlık Bakanı Koca'dan müjdeli haber: Yoğun bakım doluluk oranları azalıyor Sağlık Bakanı Koca'dan müjdeli haber: Yoğun bakım doluluk oranları azalıyor

Önemli bir not olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, bu düzenlemelerin 5 iş günü içinde yürürlüğe gireceği aktarıldı.