Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrasında yaptığı açıklamayla birlikte, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını belirtti. Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada ise emekliler için tek sefer ödenecek ikramiyeye dair detaylar verdi. Milyonlarca emekli ikramiyenin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Bu yıl Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Emekli aylığı alıp sigortalı olarak çalışanlar, ikramiyenin dışında tutuldu. Diğer emeklilere, kasım ayı içinde ikramiye ödenecek. 12.2 milyon emekliye ödeme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık" demişti.

1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor

Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilip verilmeyeceğinin, kapsamın genişleyip genişlemeyeceğinin sorulması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil" diye konuştu.

EMEKLİ İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Emekliye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin kasım ayı ortasında ödenmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda "Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak" ifadelerini kullanmıştı.