Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber: Bir askerimiz şehit oldu Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber: Bir askerimiz şehit oldu

Bakan Yerlikaya, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülke çapında devam eden operasyonlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sokaklarda güvenliği tehdit eden ve adaletten kaçan kişilere yönelik kararlı bir mücadele verdiklerini vurgulayan Yerlikaya, ailelerin huzurunu korumak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

Yapılan operasyonlar neticesinde, 0-5 yıl arası firari olan 3 bin 730 kişi, 5-10 yıl arası aranan 17 kişi ve 10 yıl ve üzeri aranan 18 kişinin toplamda 3 bin 765 kişiyle sonuçlandığını açıklayan Yerlikaya, bu kişilerin çeşitli suçlardan arandığını belirtti. Firariler arasında hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçlar, terör ve kaçakçılık gibi çeşitli suçlardan arananlar bulunuyor.

Operasyonların başarıyla sonuçlanmasında emeği geçen valilere, kaymakamlara, jandarma ve emniyet teşkilatına teşekkür eden Yerlikaya, ülkenin her köşesindeki güvenlik birimlerinin koordineli çalışmasının önemine vurgu yaptı.