TRT'de Cumhurbaşkanı adayları ve siyasetçiler konuşma yapacak. Bu konuşmanın sıralaması kurayla belirlenip; açıklandı.

Sıralama için kura çekimi yapıldı

 TRT'de yapılacak olan propaganda konuşmalarının sıralaması için bugün kura çekimi yapıldı. Cumhurbaşkanı adaylarından kura çekimine göre birinci konuşma sırası Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan; ikinci konuşmanın sırası ise Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Recep Tayyip Erdoğan şeklinde olacak.

10 dakika olacak

Cumhurbaşkanı adayları 7 Mayıs ile 13 Mayıs günü saat 18.00 arasında “Konuşma ve görüntülü propaganda” hakkını kullanacak ve aynı zamanda adayların bir gün içinde kullanabilecekleri konuşma süresi 10 dakika olacak.  

İkinci tura kalırsa...

Seçim eğer ikinci tura kalırsa cumhurbaşkanı adayları, 24 Mayıs-27 Mayıs arasında konuşma yapacaklar.  İkinci tura kalan adaylar, kura çekimini 22 Mayıs'ta yapacak.

20 dakika ile sınırlı

Adayların  konuşma süreleri toplamda 20 dakika ile sınırlı olacak.

Ekrana yansıtılacak

Televizyonda yapılacak  konuşmalarda,  Türk bayrağı ile Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği büyüklükteki parti bayrağı konuşmacının arkasındaki panoya, ekrana net olarak görülebilecek biçimde asılacak veya ekrana verilecek.

YSK tarafından belirlenecek

YSK tarafından belirlenecek esaslara dayanarak; konuşmanın yapılacağı set, biçim ve renk yönünden TRT hazırlayacak.

İşte o sıralama

Seçime katılacak Adalet ve Birlik Partisi, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Zafer Partisi’nin toplamda 20 dakikalık hakkı bulunuyor.