Aksaray’da kış ayları yağışsız geçmişti ve bu yüzden barajlardaki su oranı düşmüştü.  Bugün itibariyle Aksaray'ın can suyundan müjde geldi. 

Mamasın Barajı,  Aksaray’ın içme suyu ihtiyacını ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayıp 165 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip. Kış aylarının kurak gitmesi ile barajda su seviyesi yüzde 18 oranına kadar düştü. Devlet Su İşlerinden edinilen bilgilere göre Mamasın Barajında 46 Milyon Metreküp su oranına ulaşıldığı öğrenildi.  
Ülke genelinde yaşanan su krizlerini göz önünde bulundurarak Aksaray’da da tedbir amaçlı bir dizi çalışmalar yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer göreve geldiği günden beri birbirinden farklı birçok projeyi uygulamaya koydu.
Su tasarrufu için şehirdeki asbest borularını bertaraf edildi. Asbest boruların yerine nesil polietilen borular yerleştirildi. Bu sayede hem su kayıp kaçak oranını hem de boru patlamalarının önüne geçildi. Bu çalışmalarla kentte günlük 4 bin metreküp su tasarrufu sağlandı. Kayıp kaçak oranını yüzde 25-30 seviyesinde azaltıldı.

 Aksaray Belediyesi ekipleri teknik çalışmaları aralıksız sürdürdü, vatandaşlarında su tasarrufu kampanyasına destek vermeleri için farkındalık çalışmaları düzenledi.  

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kurak geçen kış aylarında su tasarrufuna dikkat çekmek için düzenledikleri etkinliklere ve uyarılara vatandaşlarında duyarlılıkla yaklaştıklarını söyledi. Başkan Dinçer, evinde iş yerinde suyu gereksiz tüketmeyen vatandaşlara teşekkür etti.