Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımaya çalışanlara kredi engeli Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımaya çalışanlara kredi engeli

Altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte, vatandaşlar kuyumcularda altın bulmakta zorlanırken, Darphane'nin üretim kapasitesinin artırıldığı ve çift vardiya sistemine geçildiği duyuruldu. Darphane Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim, küresel piyasalardaki gelişmelerin altın fiyatlarını etkilediğini ve Türkiye'deki durumun bundan ayrı olmadığını belirtti. Hekim, talepteki artışa rağmen üretimde herhangi bir aksaklık yaşanmadığını, aksine üretim kapasitesinin artırıldığını vurguladı.

Darphane'nin normalde günlük 400 kilogram altın ürettiğini belirten Hekim, talepteki artış sebebiyle günlük üretimin çift vardiyaya geçilerek 600 kilograma çıkarıldığını ifade etti. Ayrıca Hekim, hafta sonları da teslimat yapıldığını ve vatandaşların altına daha rahat erişebileceğini söyledi.

Darphane'nin altın üretimine ilişkin gelişmelerin yanı sıra, Kartal'da yeni bir altın üretim fabrikasının kurulduğu da duyuruldu. Hekim, yeni tesisin Haziran-Temmuz aylarında devreye alınacağını ve kapasitesinin mevcut tesisin çok üzerinde olduğunu belirtti. Bu yeni tesisin devreye alınmasıyla birlikte yaşanan gecikmelerin ortadan kalkacağını vurguladı.