ANKA-3, yüksek hız, uçan kanat yapısı, yüksek taşıma kapasitesi ve düşük radar görünürlüğü gibi birçok özelliğe sahip olup ilk kez piste çıktı. İlk uçuşuna çok az kaldı. 

İnsansız Hava Araçları Mühendislik Direktörü Bülent Korkem, açıklamalarda bulunup;  ANKA-3'ün kuyruksuz  olduğunu ifade edip ve sağladığı birçok avantajlar ve getiriler olduğunu dile getirdi.

Korkem, ANKA-3' ile ilgili bilgilere yer verdi:

İlk uçuş, ilk hedef
Korkem, ANKA-3 'ün en önemli özelliğinin radar görünürlüğünün düşük olması olduğunu dile getirdi.  "Uçağın yatay ve dikey kuyrukları olmadığı için görünürlük oldukça düşüyor. Bazı ekstra tedbirlerle bunu daha da artırmak, görünürlüğü iyice düşürmek mümkün. Onun dışında bu konfigürasyonda sürükleme düşük. Daha fazla taşıma hacmi ve kapasitesi oluşturabiliyoruz. Dolayısıyla biz bu avantajların hepsini kullanmak istedik. Bayağı bir zaman planlaması oldu. 1 sene kadar önce daha küçük, yine kuyruksuz bir hava aracını uçurarak altyapıyı oluşturduk ve üzerine bu avantajları kullanacağımız böyle bir hava aracını geliştirmeye başladık." dedi ve Şubat 2022'de geliştirme çalışmalarının başladığını ileri sürdü. Gelinen durumun da çok iyi bir aşama olduğunu dile getiren Korkem,  sürecin uçuşun gerçekleşmesine kadar kadar devam edeceğini söyleyip snra uçuşun başlayacağını dile getirdi. Şu anda ilk uçuş, ilk hedef olduğunu ileri sürüp, uçuş tarihinin çok yakın olduğuna dikkat çekti.

İşte ANKA-3'ün sahasındaki kabiliyetleri
Korkem, ANKA-3'ün operasyonel kullanımına ilişkin sorularını yanıtladı. 

 Korkem'in değerlendirmeleri şunlar:

"Radar görünürlüğünün düşük olması bize uzun mesafelerde yüksek faydalı yük kapasitesi ve yüksek hızlarda görev yapabilme yeteneği kazandırıyor." dedi ve ağır yük kapasitesi oldup ANKA-3'ün yeteneklerinden bahsederek dikkat çekti. "Yerdeki düşman sistemlerinin baskılanması için elektronik harp amacıyla kullanabiliriz." dediANKA3'ü insanlı sistemlerle ortak operasyonlarda kullanılabileceğine dikkat çeken Korkem, devam ederek; hem üzerindeki faydalı yüklerle ortak kullanılabilecek imkan olduğunu söyleyip, uçağın kullanım alacının çok geniş olduğunu dile getirdi. İlk uçuş kısa zamanda yapılırsa yıl sonuna kadar göreve hzırlık durumunun oluşacağını dile getirdi.