Son zamanlarda artan enflasyon ve yükselen hayat pahalılığı, vatandaşları endişelendiriyor. Özellikle en düşük emekli maaşının açlık sınırının altında kalması, emekliler arasında iyileştirme beklentisini artırıyor. En düşük emekli aylığına yapılan yüzde 33'lük artışla birlikte, kök maaşlarda da yüzde 49.28 oranında bir iyileştirme sağlanmış ve en düşük emekli aylığı 10 bin TL olarak güncellenmişti. Ancak, bu rakamın halen yetersiz olduğu ve emeklilerin yaşam standartlarını karşılamada zorluk yaşadığı bir gerçek.

1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, emekli vatandaşların bayram ikramiyesine ilişkin merakı artıyor. Bu konuda açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bayram ikramiyelerinin 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu. "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde banka hesaplarına yatırılacaktır. Kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum." şeklinde açıklamada bulundu.