Afyon'da vatandaşlarla bir araya gelen Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, halka seslendi. Konuşmalarından büyük alkışlar alan Kılıçdaroğlu, halkın ilgisini topladı.

 Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın memleketine geldi. Afyon'da vatandaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu'na aynı zamanda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da eşlik etti. Uysal ve Karamollaoğlu'nun ardından kürsüye Kılıçdaroğlu çıktı.

Aday Kılıçdaroğlu, öncelikle gençlere seslendi. "İlk sözüm sizlere; ilk oylarını kullanacak gençlerin sayısı 42 bin 360 kişi. Demokrasiden, adaletten, haktan, hukuktan, kul hakkını savunanlardan yana mısınız? O zaman sizden bir söz istiyorum. Sandığa gidip oy kullanacaksınız. Benim de size bir sözüm var, başınızı asla öne eğdirmeyeceğim." diyerek sözlerini dile getirdi.

"Mülakatı bitireceğim"

Kılıçdaroğlu, gençlerin hayalini gerçekleştireceğinin sözünü vererek, sıkıntılarını anladığını da ayrıca dile getirdi. Kılıçdaroğlu; "Üniversiteden mezun oluyorsunuz, iş bulamıyorsunuz. Sınava giriyorsunuz, kazanıyorsunuz, mülakatta hakkınız yeniyor. Bütün bunları çözeceğiz. KPSS’ye gireceksiniz, mülakatı bitireceğim, kim kazandıysa o girecek." dedi.

" En büyük günah kul hakkı yemektir"

Kılıçdaroğlu sözlerine devam ederek; "En büyük günah kul hakkı yemektir. Allah aşkına, kul hakkı yiyenlere oy vermeyin. Allah aşkına, günaha ortak olmayın. Kul hakkı yiyenlerle niye beraber olalım. Bizim inançlarımızı sömüren insanlara oy vermeyeceğiz."

"Devlet sözleşmeli öğretmen çalıştırmaz"

Kılıçdaroğlu, çözülmesi gereken sorunlara dikkat çekerek; "Afyon’da iş kurumuna başvuran sayı 30 bin, o da resmi. Bunun çözülmesi lazım." dedi. Ayrıca " Taşeron işçiler buraya gelecekti izin vermediler. Onlara kadro sözünü dile getirdim. Bir gruba yaptılar bir gruba yapmadılar. Devlet taşeron çalıştırmaz, sözleşmeli öğretmen çalıştırmaz. Ne dedik: Bay Kemal geliyor. Geleceğiz, çözeceğiz." dedi. 

Güven veren Kılıçdaroğlu, sözleşmeli öğretmenlerin çilesine de dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu; "Size geldiler söylediler, hızlı tren getiriyoruz. 2013’te temeli attılar, 2018’de bitecek dediler, şimdi de 2025’te bitecek dediler. Halkı aldatanlara oy verecek misiniz? Sizden sözünde duran, vaadini yerine getiren siyasetçiler için oy kullanmanızı istiyorum."  dedi.

"Bay Kemal bunları görmeyecek sandılar"

Kılıçdaroğlu, " Şeker fabrikalarını sattılar. Geleceğim, o şeker fabrikasını alacağız ve yeniden Afyonluların hizmetine sunacağız. 34 yıl sonra Türkiye şekeri ithal etti. Sadece şekerle kalmadılar. Memleketi yabancılar doyurmaya başladı. Bir de milliyetçiyiz diyorlar. Batsın sizin milliyetçiliğiniz. Milliyetçi olan kendi ülkesine yatırım yapar." dedi ve son sözlerine şöyle devam etti;

"Londra’nın bir mahallesinde bir bölümü alıp kapattılar. Londra’ya kaçırdıkları paraları getireceğim. Sandılar ki Bay Kemal bunları görmeyecek! O paraları getireceğim. Beşli çeteler diyorlar ki: “Bu adamın ayağını nasıl kaydırırız?” Ben kul hakkı yemem, kul hakkı da yedirmem. Saraylarda oturmak gibi bir derdim yok. Gazi Mustafa Kemal’in Çankaya Köşkü var oraya gideceğim."