Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de vatandaşlara seslendi. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal işçiye, emekçiye, memura çalışacak." dedi.

Mersin'de konuştu

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu Mersin'de konuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta Kılıçdaroğlu'na eşlik etti.

"Birleşe birleşe değişeceğiz"

Kılıçdaroğlu, sözlerine bu ülkeyi birlikte değiştireceklerini söyleyerek başladı. "Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz" dedi. 

İlk olarak kürsüye Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer çıktı, ardından Mansur Yavaş çıktı. Sonrasında ise  kürsüye Kılıçdaroğlu çıktı.

"Herkesin kazandığı bir Türkiye"

Kılıçdaroğlu: "Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz" diye konuşan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Çiftçiyi toprakla barıştıracağız. Çiftçi üretecek Türkiye kazanacak. Çiftçi üretecek artık buğdayı dışarıdan almayacağız, çileği dışarıdan almayacağız, eti dışarıdan almayacağız. Her şeyi kendimiz üreteceğiz ve kendimiz tüketeceğiz. Herkesin kazandığı bir Türkiye bizim Türkiye'miz. Dolayısıyla birlikte mücadele edeceğiz." diyerek; birlikte mücadele edileceğini vurgulayarak; çiftçiyi toprakla barıştıracağını da ayrıca dile getirdi. Son olarak da herkesin kazanacağını söyledi.

"Gençler önünüzde çok önemli bir fırsat var"

Kılıçdaroğlu, gençlerle ilgili de konuşarak; onların oylarının Türkiye'nin kaderini belirleyeceğinden bahsetti. "Gençler önünüzde çok önemli bir fırsat var. 5 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve Türkiye'nin kaderini değiştirecek" dedi.

"Türkiye'nin size minnet borcu var"

Kılıçdaroğlu, depremzedelere değinerek: "Depremzedeleri en çok kucaklayan Mersinliler. Türkiye'nin size minnet borcu var. 350 bin depremzedeyi kucakladınız, onların dertleriyle dertlendiniz. Sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da önemli bir dayanışma örneği olduğunuzu gösterdiniz." dedi ve depremzedelere yapılan yardımların güzel bir dayanışma örneği olduğunu vurguladı.

"5 kuruş almadan teslim edeceğim"

Kılıçdaroğlu, depremzedelerle ilgili konuşmasına devam etti. "Evleri yıkılan, dükkanları yıkılan bütün depremzedelerin evlerini, işyerlerini yapacağım ve 5 kuruş almadan teslim edeceğim." diyerek, depremzedelerden para almayacağını belirtti.

"15 bin lira paranın yattığını göreceksiniz"

Kılıçdaroğlu, önümüzde bayram olduğunu da vurgulayarak; "Önümüzde Kurban Bayramı var. Bayramda gideceksiniz 15 bin lira paranın yattığını göreceksiniz. Torunlarınızla birlikte huzur içinde o parayı harcayacaksınız" dedi.

"Bay Kemal işçiye, emekçiye, memura çalışacak"

Kılıçdaroğlu, sözlerine devam etti: "Diyorlar ki 'Parayı nereden bulacaksın? Bütçeyi siyasi otorite yapar. Siyasi otorite paranın beşli çeteye verilmesini öngörüyorsa para oraya gider; işçiye, emekliye verilmesini öngörüyorsa para oraya gider. Bay Kemal işçiye, emekçiye, memura çalışacak." diyerek, öncelikle memura, emeçiye ve işçiye çalışacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, son sözlerinde ise: "Terör örgütünün saldırısına uğrayan benim ama ben suçlanıyorum. Bizim iki kırmızı çizgimiz var. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim." dedi.