Bakan Bilgin, canlı yayına katıldı ve vatandaşların en çok merak ettiği asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Bilgin, Haber Türk'te canlı yayına katıldı ve vatandaşların merakla beklediği asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Bütün ücret sistemini yukarıya doğru iyileştiriyoruz"

Bilgin, gündemle ilgili önemli konuşmalarda bulundu. Ayrıca vatandaşlar hakkında en çok merak edilen asgari ücrete zam konusuyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Bakan geçen temmuz iyileştirme yapıldığını da aktararak:  "Asgari ücret konusunda gerçekten çok duyarlı davrandık. Geçtiğimiz sene Temmuz ayında yeniden düzenleme yapmak zorunda kaldık. Fiyatlar asgari ücreti tahrip etti. Bu sene de kimsenin beklemediği zammı yaptık. Cumhuriyet tarihinin en yüksek dolar bazında maaşı verdik. 8 bin 500 lira yüksek bir para mı? Değil. Bunun altına düşmemesi için belirledik. Asgari ücreti yukarıya çektiğiniz zaman yüzde 50 zam yaptınız diyelim. Asgari ücretin üzerinde çalışanlar da işverenlerinden aynı oranda zam istiyorlar. Yüzde 50 olmuyorsa yüzde 25 oluyor. Bütün ücret sistemini yukarıya doğru değiştiriyoruz asgari ücretle." diyerek, yeteri kadar iyileştirme yaptıklarını da ayrıca dile getirerek; gerkeni ysptıklarını da belirtti.

Bakan Bilgin değerlendirmelerine ve açıklamarına şöyle devam etti: "Asgari ücretin diğer ücretleri düzenleyici etkisi var. Temmuz'da bunu değerlendireceğiz. Şu anda rakam vermeyi düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuları bir seçim vaadi haline getirmediğini biliyoruz. Asgari ücret yılda 1 kez düzenliyor. Ama enflasyondan ötürü 6 ayda bir düzenledik. 8 bin 500 liranın reel etkisini Temmuz'da değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum." diyerek Temmuz'da değerlendirip şu an rakam vermediklerini dile getirdi. Ayrıca, asgari ücret diğer ücretleri de düzenliyor diyerek onları da değerlendireceklerini belirtti.