Konya'da öğrenim gören ve başvuruda bulunan 12. sınıf öğrencilerine YKS ücretlerini ne zaman ödeyeceği merak konusu haline gelmişti. Başkan Mustafa Kavuş, 19 Nisan Çarşamba günü paraların hesaplarda olacağını açıkladı.

Meram Belediyesi,  Konya Meram’da eğitim görüp bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek gençlerin başvuru ücretlerini karşılayacağını duyurdu. Ücretler 19 Nisan Çarşamba gübü hesaplara yatırılıyor.

Meram’a bağlı liselerde eğitim gören tüm 12. sınıf öğrencilerinin Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınav başvuru ücretlerinin Meram Belediyesi tarafından karşılanacağını daha önce duyuran Başkan Mustafa Kavuş, başvuruda bulunan tüm öğrencilerin başvuru ücretlerinin Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırılmış olacağını söyledi. 

BAŞKAN KAVUŞ: GENÇLİĞİN YANINDAYIZ

 Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüm öğrenci veya ailelerinden hesaplarını kontrol etmelerini istedi. Desteğin, 12. sınıfta okuyup bu yıl üniversite sınavına girecek gençleri ve onların ailelerini çok sevindirdiğini ve sevinçten daha fazlasını ise kendilerinin yaşadığını ifade etti. Meram Belediyesi olarak her zaman eğitimin, eğitim kurumlarının ve gençliğin yanında olduklarını belirten Başkan Kavuş, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“2022-2023 eğitim yılına, ‘İlk Üniversitem ilk harçlığım’ sloganıyla, üniversite gençliğine verdiğimiz destekle başlamıştık. Meramlı öğrencilerimize bin liralık eğitim desteği verdik. İlk harçlıkları bizden olmuştu.  Şimdi de 12. Sınıf öğrencilerine sınav ücreti desteği ile öğrencilerimizin ve ailelerinin yanında olduk.”

MERAM YKS ÖDEMELERİ 19 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ HESAPLARDA”

Öğrencilere verilen YKS desteği hakkında da bilgilendirmede bulunan Başkan Kavuş, “Meram’daki liselerimizde öğrenim gören ve bu yıl Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testine girecek öğrencilerimiz arasından başvuruda bulunanların sınav ücretlerini biz karşıladık. Ücretler hesaplara 19 Nisan Çarşamba günü yatıyor ve tüm öğrencilerimiz bayram öncesi ücretlerini almış olacaklar. Toplamda ise 1702 öğrencimiz YKS desteğinden faydalanacak. En büyük umudumuz gençlerdir, gençliktedir. Onların hayatlarına ne denli fazla dokunabilirsek kendimizi mutlu sayıyoruz. Girecekleri sınavlarda her birine başarılar diliyor, hayallerine kavuşmalarını temenni ediyorum.”