CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte Ardahan'da vatandaşlara seslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kürsüye çıktı. İşte Yavaş'ın sözleri;

"Bu ayrımcı dil bitecek"

"Nefret, ayrıştırıcı siyasetin sonu geldi. 6 parti yan yana geldi. Millet İttifakı dendiği zaman TV’ye çıkan 'Bunlar illet, bunlar zillet'  diyorlar. Sanki biz uzaydan geldik veya düşmanız. Anlamıyoruz bu dil neyin nesi böyle. Halbuki biz seçimi kazanacağız asla ve asla zafer kazanmış olmayacağız, karşımızda düşman yok. Bugüne kadar ağzından Cumhur İttifakı’na, kendisine oy vermeyenlere tek bir incitici sözü olmayan CHP Genel Başkanı, 13. Cumhurbaşkanımız inşallah Çankaya Köşkü’ne oturacak ve bu ayrımcı dil bitecek."

Yavaş'tan sonra kürsüye Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu çıktı. İmamoğlu vatandaşlara seslendi. Öncelikle Ardahan ile ilgili konuya girdi, sonrasında Türkiye'ye değindi.

"İhmal edilmiş her noktasını biliyoruz"

İmamoğlu; "Ardahan'ın ihmal edilmiş her noktasını biliyoruz." diyerek konuşmasına başladı." Akrabalarınızla Esenyurt'ta, Beylikdüzü'nde bir aradayım. Ardahan'ın her noktaya bağlantısı olmalı, Kars tren yoluyla bağlantısı olsa, Karadeniz bağlantı yolunu bitirsek kötü mü olur? Ardahanlılar göç etmek zorunda kalmaz." dedi. Ayrıca Ardahanın da, Türkiye'nin de  İstanbul'un da kazanacağını belirterek; "Ben zaten buraya sizin emmoğlunuz, arkadaşınız, kardeşiniz, gençlerin ağabeyi olarak geldim." dedi ve samimiyetini dile getirdi.

İmamoğlu'nun ardından kürsüye Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu çıktı.

"Türkiye'yi de kalkındırırsınız"

Kılıçdaroğlu; "Adalet ya gelecek ya gelecek." diyerek söze başladı. Ardından " İki belediye başkanımız da konuştu. İstanbul'a ve Ankara'ya hizmet veriyorlar. Şimdi onlarlar beraber bütün Türkiye'ye hizmet edeceğiz. Büyük beklentileriniz var biliyorum. Ardahan'ın terminali bile yoktu. Şimdi tüm araçlarınız var. Demek ki halka hizmet verirseniz Ardahan'ı da kalkındırırsanız, Türkiye'yi de kalkındırırsınız." dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerine devam etti ve "Biliyorum bazen KPSS'yi kazanıyorsunuz, mülakatta eleniyorsunuz." diyerek mağdur olan vatandaşlara dikkat çekti. Ardından müjdeyi vererek;" Mülakatı kaldıracağım.  Devlet yanınızda olacak, devlet sizi birilerine muhtaç etmeyecek." dedi.

"Ben halka çalışacağım"

Kılıçdaroğlu; "Dışardan arpa, mısır, yulaf getiriyorlar. Dışarıdan ne bulurlarsa getiriyorlar. Bu ülkenin tarlaları, ovaları, çalışanları yok mu? Onlar beşli çetelere çalışıyorlar, ben halka çalışacağım." diyerek halkın yanında olduğunu dile getirdi.