Konya Beyşehir'de Beyşehir Gölü sonbaharda susuz kalmıştı. Beyşehir Gölü'nün besin kaynağı Adaköy Pınarı ve Baraj Göleti ilkbaharda meydana gelen yağışlarla birlikte kendisine geldi.

Su kaynağı oldu

Konya'nın Beyşehir Gölü'nün su kaynağını karşılayan Adaköy Pınarı ve Baraj Göleti'ne Mart ve Nisan ayında yağan kar ve yağmur yağışları su kaynağı oldu. 

Su akışı iyi durumda

Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, tamamen kuruyan pınar ve göletin yağışların az olması sebebiyle suyla dolmadığını belirtti, "Bu sene kış mevsiminde yağışlar az oldu. Buna rağmen Mart ve Nisan ayındaki son yağışlarla birlikte beklenenin altında da olsa yüzümüz güldü. Gölet ve pınar suyla dolarken şelalelerinden yeniden sular akmaya başladı. Bu mekan, bizim yıllardır çok fazla etkinlik düzenlediğimiz doğal güzellikler arasında yer alıyor. O yüzden sık sık ziyaret ediyoruz ama son 2 yıldır burasının kuruduğuna ilk kez şahitlik ettik. Ve bu bizleri çok üzdü. Ama, sonbahar yağışlarıyla birlikte toprak doyunca pınar da patladı ve şu anda su akışı iyi durumda" dedi.