Gündemden düşmeyen zam konusuna bu sefer bir yenisi daha eklendi. Giyime de zam geliyor. Kışlık giyime zam geldiği duyuruldu. 

Kur baskısı devam ederse...

 Türkiye'de yerli tedarik oranlarının yüzde 80'lerden yüzde 70'lere gerilediğini ve eğer kur baskısı devam ederse bu oranın yüzde 60'a düşeceğini  LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, belirtti.

Kışlık ürünlere zam

Küçük,  artan maliyetlerle birlikte kışlık ürünleri üretmeye başladıklarını ve kışlık ürünlerin  fiyat artışının enflasyonun altında kalacağını belirtti. Fakat, yurt dışında üretilen ürünler de dövize bağlı olduğu için, önümüzdeki sezon kışlık ürünlerde yüzde 20-30 arasında bir fiyat artışı olup, kışlık ürünlerde zam olabbilebileceği belitildi.

Ürün satmak zorlaşıyor

Küçük, açıkalamalarına devam edip; enerji fiyatları ve asgari ücretin artmasıyla birlikte birde  döviz baskısı eklenince yurtdışına ihracat yapmanın  ve ürün satmanın zorlaştığını ifade etti.

Döviz aynı oranda artmıyor

Kur baskısı da devreye girdiği için enflasyon yüzde 50 olursa döviz aynı oranda artmıyor diye açıklayan Küçük,  dövizin enflasyon kadar artması gerektiğini ve o zaman düzenin oturması gerektiğini ve olması gereken seviyenin 23-25 arasında olduğunu ayrıca dile getirdi.

Kur da aynı oranda artmalı

Küçük,  yerli tedarik oranlarının düşmesine dair endişelerini dile getirdi ve  gelecek hükümetin bu konuda ne gibi politikalar izleyeceğini bilmediğini fakat, enflasyon kadar kurun da aynı oranda artması gerektiğini belirtti.