Gündemden düşmeyen bir konu ise otomobil fiyatlarındaki artış. İkinci otomobilde de sıfır otomobilde de fiyatlar artmaya devam ediyor. Otomobil fiyatlarına yeniden zam geliyor.

Talep artınca ücret de artıyor

Yılbaşından bu yana araç fiyatları, her ay yaklaşık yüzde 10 artıyor. Önümüzdeki aylarda da yüksek olacağı belirtiliyor. Bu artışta, kur artışlarından çok otomobillere karşı yüksek talep etkili oluyor. Bunun sebebi; insanlar, yatırım amaçlı araç almaya yöneliyor bu da talep arrıkça araç fiyatlarının artmasına neden oluyor.  

Artış yaşanıyor

 Kurun yukarı yönlü seyri değşiiyor, bununla birlikte marka ve modele bağlı olarak her ay yüzde 5-8 arasında artış yaşandığını  Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, belirtiyor.

İkinci el araçlarda artış

Erdem, önümüzdeki haftalarda yüzde 3 ile 5 arasında bir zammın olacağını da ayrıca bildirdi. İkinci el araçlarda ise düşünülenin aksine,  fiyat artışları daha hızlı gerçekleşiyor. Yılın ilk çeyreğinde, yatırım amaçlı olarak görülen ikinci el araçlarda ortalama yüzde 15 fiyat artışı yaşandı. Erdem, ikinci el araçlarda da önümüzdeki üç ay içinde yüzde 10-12 arası bir fiyat artışı olabileceğini söylüyor.

Düzenli zam

 İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, markaların aylık zam yaptığını belirtiyor. Hem de düzenli olarak zam yaptığını ayrıca belirtiyor. Söylenilene göre sadece Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasındaki fiyat artışı yüzde 5'i buluyor.

İkinci el otomobil piyasasında, zammın çok fazlalaşmasının nedeni ise sıfır araç bulunma sıkıntısı yaşandığından dolayı. Bu yüzden talep artışı oluyor, bu durum da zammı getiriyor.