İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri'ye gitti ve Kayseri'de vatandaşa seslenerek; "Birinci parti çıkacağız ve ben başbakan olacağım." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kayseri'de vatandaşlara seslenerek;  "Gelip size savaşa gider gibi seçim propagandası yapanların tamamını böyle bir sağlam bir Osmanlı tokadıyla, emekliye gönderin" dedi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  sözlerine de tepki göstererek "Yalan bu kadar olur mu? Böyle yalan görmedim, böyle iftira görmedim. Sayın Kılıçdaroğlu diyormuş ki, 'Meral Hanım Abdullah Öcalan'ı çıkarsak.' Bende kafamı sallıyormuşum. 29 yıldır beni tanıyorsunuz böyle bir şeyi onaylayabilir miyim?" dedi.

Kayseri'ye İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'le birlikte, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta katıldı.  İşte Akşener'in Kayseri'deki mitingdeki konuşmaları:

"Birinci parti çıkacağız"

Akşener, "Biz İYİ Parti olarak çok önemli bir iddia koyduk." diyerek söze başladı. Koydukları iddiayı açıklayan Akşener, "Birinci parti çıkacağız ve ben başbakan olacağım." dedi ve açıklamalarına devam ederek; "Buna da gerçekten kalpten inanıyorum çünkü; bugün bu meydanları doldurur hale gelebilmek için 2017'den itibaren çektiğimiz çileleri, ödediğimiz bedelleri, çoluğumuzdan, çocuğumuzdan ayırdığımız her ne varsa; milletimiz için devletimizle milletimizin yan yana gelebilmesi için vatanımızın bölünmemesi için milletimizin şuculuk, buculuk üzerinden birbiriyle kavga etmemesi için verdiğimiz mücadelenin işte bugün bu meydanı şereflendiren sizlerin sonucudur. Sizlerin direncinin sonucudur. Burayı şereflendiren her bir kardeşimin karşısında en derin saygılarımla, hürmetlerimle eğiliyorum." dedi.

"Milletimiz için siz dik durdunuz"

Akşener; "İYİ Parti sıradan bir parti değildir." diyerek İYİ Partinin önemine dikkat çekti. "İYİ Parti kuruluş aşamasından bugüne kadar her türlü iftiraya her türlü tehdide her türlü kötülüğe her türlü yanlışa maruz kalıp bir kişi bile bugüne kadar İYİ Parti'ye karşı yapılan bu yanlışlıklar karşısında korkup kaçmamıştır. Bizim partimiz o nedenle cesurlar hareketidir. Çünkü her bir arkadaşımız kadınıyla, erkeğiyle cesurdur. Genciyle cesurdur. Bizim partimiz kurulduğu andan itibaren Türkiye'nin emniyet supabıdır. Türkiye'nin sigortasıdır. Hayal edin İYİ Parti olmasaydı 2018 seçimlerinde, o seçimden sonra Meclis'te temsil edilen bir siyasi parti olarak olmasaydık Meclis çoğunluğu hala Ak Parti'nin elinde olurdu. İstanbul, Ankara belediyeleri bizde olmazdı. Siz sebep oldunuz, siz yaptınız milletimiz için siz dik durdunuz." diyerek; İYİ Parti'nin geçtiği yolları ifade etti.

"Biz düşman mıyız?"

Akşener "2002'den beri Türkiye'yi yöneten bir iktidar var. Bu iktidara elbette hayırlı yaptığı her şey için teşekkür ederiz. Türkiye'nin herhangi bir derdine çare bulan herkesin kalbimizde yeri vardır, Allah razı olsun. Ama güç insanı bozuyor, mutlak güç iki kere bozuyor, mutlaka bozuyor. Seçime gidiyoruz bayram gibi olması lazım. Bu meydanlarda her siyasi parti gelip seçmenine konuşmalı, o konuşmaların tamamı projeler üzerinden, hizmet üzerinden, rekabet edilir bir şekilde olmalıdır." dedi. Ayrıca Akşener; " Buna karşılık Sayın Cumhurbaşkanı Recep Bey çıkıyor, bizleri gömmekten bahsediyor. Biz düşman mıyız? Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Arkadaş sen kimi gömüyorsun? Sen bu ülkenin her bir kadınının her bir gencinin her bir emeklisinin hem iaşesinden sorumlusun hem can güvenliğinden sorumlusun hem namusunun korunmasından sorumlusun muhterem sen kendine gel. Bu nasıl bir dildir?" diyerek tepkisini dile getirip; hepimizin bu ülkenin vatandaşı olduğunu vurguladı.

"Ben hangisiyim karar verin artık"

Akşener; "3 yıl boyunca esnaf esnaf gezdim, Kayseri'de dahil, Kayseri'ye tam 3 kere geldim. Siyasetin özelliği şudur: Seçmen velinimettir. Seçmenin derdini dinlersin, çözüm üretirsin, onu sunarsın. Seçim geldiğinde seçmen seni tartar, oy verir topuk selamı verirsin. Oy vermez 'amenna ve saddakna' dersin 'bir dahaki sefere gönlünü, kalbini kazanayım' dersin." dedi ve siyasetin önemine dikkat çekti. "Türkiye'de çok uzun zamandır bu yapılmıyor. Çağlar'la Sami'nin derdini çözmek onu konuşmak yerine 'Meral Akşener PKK'lı' diyorlar. Kayseri'de PKK'lıyım, Diyarbakır'da faili meçhulcüyüm. Ben hangisiyim karar verin artık." diyerek; Akşener, hakkındaki iddialara tepki gösterdi.

"YEMİN OLSUN Kİ SİNAN ATEŞ'İN KATİLLERİNDEN HESAP SORULACAK"

Akşener; "31 Mart'a giderken Mansur Yavaş'ın PKK'lılara, DHKP-C'lilere saat okutacağını söylediler. Yaptı mı? Hayır. Sinan Ateş katledildi ve katilleri görmezden gelindi. Buradan sesleniyorum: Kereste gibi adamlarsınız. Görmezden geldiniz. Gencecik bir akademisyen katledildi, katilini görmezden geldiniz ve onu katletmeye yönlendirenleri görmezden geldiniz, azmettirenleri görmezden geldiniz. Şimdi söylüyorum; 14 Mayıs akşamı helal oylarınızla İYİ Parti birinci çıkacak, Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak ve 15 Mayıs'tan itibaren söz olsun, namus sözü olsun, yemin olsun ki Sinan Ateş'in katillerinden hesap sorulacak. Bizi bölmek isteyenlere 'hayır' diyoruz." dedi ve Sinan Ateş'in ölümüyle ilgili de ayrıca ifadelerde bulundu.

"55 bin kayıtlı işsiz var"

İşsizleri de unutmayan Akşener; " 55 bin kayıtlı işsiz var." dedi. " Elektrik paralarının yüksekliği sebebiyle tarım göçtü. İlçeler fakirleşti herkes merkeze geliyor, işsizlik arttı. O zaman istihdamı artırmak gerekiyor, liyakati öne çekmek gerekiyor, köy okullarını hemen açacağız. Bir öğretmen, ziraat mühendisi ve veteriner tayin edeceğiz. Böylece gençlerin içinden köyüne dönüp, ilçesine dönüp eğer tarım yapmak isteyen gencimiz varsa onların 5 yıl boyunca bütün sigorta ya da BAĞKUR primlerini devlet olarak, iktidar olarak biz üstleneceğiz. Bir ay içinde 100 bin öğretmeni tayin edeceğiz. Staj mağdurlarının mağduriyetini gidereceğiz. Eğer çalmazsanız, çırpmazsanız bunların hepsi oluyor. Mansur Bey Ankara'da hem esnafa hem tarımda çalışanlara 4 buçuk milyar lira para kazandırdı. Demek ki çalmayınca, çırpmayınca oluyormuş. Harama el uzatmayınca oluyormuş. Kul hakkına girmeyince oluyormuş." diyerek yapacaklarını anlattı. 

Akşener, vatandaşa yapacaklarını anlatarak güven verdi.

" Gençlerimizi umutlu hale getireceğiz"

Akşener, "İftiralara asla izin vermeyeceğiz. Kayseri'mizi kalkındıracağız, gençlerimizin umutlarını yeniden bu ülke için umutlu hale getireceğiz. Mustafa Kemal'in ve arkadaşlarının Cumhuriyet değerleriyle bunlar devamlı mücadele ettiler. Onlara uyuz oldular ama siz gençler siz kadınlar sonra bizim yaşımızdakiler, siz buna müsaade etmediniz. Allah'ım ne büyüksün şimdi Atatürk'e sığınır oldular. Evet Mustafa Kemal'in askerlerisiniz. Biz bu ülkeyi artık gerçekten dürüstlükle, hırsızlık yapmadan, çalmadan, çırpmadan birlikte kalkındıracağız. İmkanlarını beraber kullanacağız." diyerek birlik beraberliğin önemini vurgulayarak; vatandaşlara olabildiğince güvenn verip desteklerini ve özellikle gençlerin yoğun ilgisini topladı.