Kardeniz'de bulunan doğal gazın evlere bu ücretsiz verilmesi gündeme oturdu ve kafalarda soru işareti bıraktı. Bakan Dönmez ise açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez, müjdeli haberi duyurdu. Bakan Dönmez,  doğal gazın evlere ücretsiz olmasıyla ilgili açıklamada bulunup hemen başlandığını dile getirdi. 

Dönmez, doğal gazın ücretsiz verilmeye başlandığını belirtti ve  ilk faturada bunun anlaşılacağını belirtti. Dönmez, konuşmalarına artık yerli gazımızın var olduğunu belirterek başladı. "Televizyonlardan izlediniz, gazetelerden okudunuz. Karadeniz'de, Rabbi'm nasip etti, çok büyük bir keşif yaptık. 710 milyar metreküp. O miktar Türkiye'deki tüm konutların kullandığı gazı, 35 yıl süreyle sağlayacak kapasiteye eşit demektir. 35 yıl, başlı başına büyük bir müjde. Vatandaşımızın sevincine sebep oldu. Sayın Cumhurbaşkanı'mız bununla da yetinmedi. Milletimiz hasretle bekledi. 'Çıktığında hem devletimiz hem milletimiz kazanacak' dedik. 'Şimdi buna karşılık verme zamanı geldi" dedi ve zamanının geldiğini belirterek; "İlk ay faturalar bizden, 1 yıl süreyle de mutfakta kullandığınız doğal gazı bedavaya vereceğiz" dedi. "Uygulamaya da hemen başladık. İnşallah ilk faturalarınızda bunları da hissedeceksiniz. Şuna inanıyorum; milletimize verdikçe Rabbi'm de bize veriyor. Bu müjdelerin arkası gelecek. Bizi izlemeye devam edin. Yeter ki siz arkamızda durun, duanızı eksik etmeyin." diyerek; her şeyin güzel olup, sadece arkalarında durulmasının gerektiğini belirtti.