Konya'da yaşayan Ayşe ve Mustafa Ertuğrul çifti, Ramazan Bayramında SMA hastası 2,5 yaşındaki kızları Amine Hüma için yardımseverlerin kıymetli desteklerini bekliyor.

SMA hastası Amine Hüma Ertuğrul bebeğin amcası Bünyamin Ertuğrul, açıklamalarında; “Yeğenim Amine Hüma ölümcül kas hastalığı olan SMA tip 2 hastasıdır. Yeğenim şu anda 2,5 yaşındadır, hastalığının belirtileri sekizinci ayda başlamış olup tam teşhisin konulma süreci 16. ayını bulmuştur. Bizler, ailesi ve gönüllü ekibi olarak, 18. ayında valilik izninin çıkmasıyla birlikte resmi olarak kampanyasını başlattık” dedi.

“Desteklere ihtiyaç duyuyoruz”

Ertuğrul; “Kampanya yaklaşık bir yıldır devam etmektedir. Yüzdeliğimiz birinci yılın sonunda ancak %15’e ulaşabilmiştir. Kampanya sürecimizin daha hızlı ilerleyebilmesi için başta Konya ile olmak üzere tüm Türkiye'deki hayırseverlerin desteklerine ihtiyaç duymaktayız. Bu süreçte minik yavrumuzun gönüllü abla ve abileri kermes ve iftar etkinlikleri ile var gücüyle desteklerde bulunuyorlar.  Kampanyamıza desteklerini esirgemeyen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Bilgiç Bey'e teşekkür eder ve tüm Konya halkının Amine Hüma’nın sesini daha iyi duyabilmek için yaptıkları billboard çalışmalarından dolayı minnet borcumuzu, saygıyla huzurunuzda buradan tekrar iletmek isterim” diyerek konuşmasına devam etti.

Hiçbir çocuk ölmemeli!

Amca Ertuğrul, “SMA hastası, Türkiye'nin kanayan yarası. Parasızlık yüzünden hiçbir çocuk ölmemeli ve onların yaşam hakkı onlara verilmeli. Bizim mücadelemiz, tüm gönüllü ekibimizle birlikte kısa vadede yeğenimi ilacına kavuşturmak. Fakat burada yolumuz uzun, vaktimiz çok dar” dedi.

Bu bayramda Amine bebeğin çıkmayan sesi olun

Ertuğrul, ”Çok insanın az parasına ihtiyacımız var. Biliyoruz ki azlar çoğalır, SMA hastası bebeklere can olur. Yeğenim için çok kişinin az parasına ihtiyaç duymaktayız. Bir bebeğin verdiği yaşam mücadelesinde onun çıkmayan sesi olmanızı rica ediyorum. Bu sayede yeğenimin sesini daha iyi duyuracağımızı umut ederek herkesin bu sese kulak vermesini istiyorum.” diyerek herkesin Amine bebeğe ilaç olması gerektiğini dile getirdi.

Haydi Konya, Ramazan Bayramında bebeğine sahip çık!

Güzel bebeğin amcası Ertuğrul, “Konya büyük bir şehir, küçücük yavruya mı sahip çıkamayacak? Haydi Konya bebeğine sahip çık! Bu güzel yavrunun sesinin duyurulması bekleniyor, bu güzel yavrunun sesini duyuralım. Ramazan Bayramının yüzü suyu hürmetine hepinizin fitre ve zekatlarınıza talip olduğumuzu bildirir ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını da buradan mübarek etmek isteriz. Amine Hüma ailesi olarak tek dileğimiz, yavrumuzun ilacına daha hızlı kavuşmasıdır. Konya halkının duyarlılığına inancımız tam ve herkesin desteklerini bekliyoruz. "AMİNEMİZ YAŞASIN İSTİYORUZ!” diyerek konuşmasını noktaladı. 

SMA Tip 2 mücadelesinde olan Amine Hüma için Turkcell kullanıcıları AMİNE yazarak 4242’ ye mesaj gönderebilir. Vodafone ve Türk Telekom kullanıcıları ise AMİNE yazarak 4862’ye gönderebilir.

Yada Amine Hüma Ertuğrul adına valilik izniyle TR34 0001 0090 1016 5787 4050 01 no'lu IBAN numarasından yardımlarınızı yapabilirsiniz.

Avrupa Bağış İbanımız ‌ ise NL10 BUNQ 2068 519453‌ ‌ ‌ no'lu IBAN numarasından yardımlarınızı yapabilirsiniz.

İrtibat için amcası Bünyamin Ertuğrul:     0544 977 47 53

Amine Hüma Ertuğrul