Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kayseri mitinginde konuşarak; vatandaşa seslendi ve "Bu millet kimi seçerse seçecek sonra herkes evine dönecek." dedi.

"Biz seçime gidiyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, “Sevgili Kayserililer biz seçime gidiyoruz. Bu millet kimi seçerse seçecek sonra herkes evine dönecek." diyerek dikkat çekti. Yavaş, " Maalesef iktidar başkaları siyaset yaparken onlar çok hakir görerek siz anlarsınız diyerek seçime girmek serbest ama kazanmak yasak gibi bir davranışa giriyorlar." dedi ve Akşener'le ilgili söylenilenlere tepki göstererek; "Sayın Akşener’e parti kurulduğundan beri yapılan saldırılar iftiralar ve bunların karşılığında kimsenin cezalandırılmaması. Bunu niye anlatıyorum. Şuan hala korku ve nefret siyaseti aynen devam ediyor. Ben şöyle bakıyorum olaya. Millet İttifakı’ndan kimse Cumhur İttifakından kimseye ağzını açıp tek bir laf yapmıyor. ama bizler konuşmaya başlayınca illet zillet bir sürü laflarla karşılaşıyoruz." dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, hala korku ve nefret siyaseti olduğunu dile getirip, bunun yanlışlığına vurgu yaptı.

"Bütün mesele bu"

Yavaş, konuşmalarına devam ederek; "Koltuğu bırakmak istemiyorlar bütün mesele burada. İftiranın birisi şu Diyaneti kapatacaklarmış. Burada söylüyorum Diyanet’in kapatılacağını 6 liderden biri söylediyse söz veriyorum Ankara belediyesini de bırakıyorum adaylıktan da çekiliyorum. Bunu nerde söylüyorlar Camide. 2019’da aday olduğumuzda yine aynı sözlerle karşılaştık. Arınç eski belediye başkanına ‘Ankara’yı parsel parsel sattı’ demedi mi? Rantların devam etmesi için yalan söylediler. Ankara’da 5 katrilyon eski dönemin borcunu ödedik." dedi.

Ayrıca bizden önceki yönetim metroyu beceremediği için Ulaştırma Bakanlığına devretmiş bir sözleşme yapılmış burayı belediye işletecek ve borcunu ödeyecek. 28 Nisan’da bir kararname çıktı ve 1,6 milyar lirayı Ankara’nın cebinden aldılar. Dediler bu kadar parayı nerden buluyorlar. Çalmazsan çırpmazsan yedirmezsen bu para bulunuyor.

Yavaş tepki gösterdi

Yavaş, tepkilerini dile getirerek; son günlerde konuşulan konuya dikkat çekti. "Son günlerde ağızlarına sakız yaptıkları konuyu getiriyorum. Biz seçilirsek Ankara’da 30 bin kişi işten atılacak. Ben de dedim bir Allah’ın kulunu atarsam namussuzum şerefsizim dedim. Şimdi de kamuda çalışan personele işten atacaklar diyorlar." dedi ve konuşulanların doğru olmadığını kaydederek kendisini savundu.