Kızılay’ın kan bankasında sadece 3 günlük kan stoku kalması gündem konusu olmuştu. Şimdi ise Kızılay'ın bir torba kana yüzde yüze yakın zam yaptığı ortaya çıktı.

980'e çıktı

 Kızılay, bugünlerdegündemden düşmüyor. Şimdi de vatandalardan alınan kanlara yüzde yüz zam yapması gündem oldu. Bir torba kanın fiyatını 502 TL'den 980'e çıkarttı.  

CHP’nin Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi,  “Özel Hastanelerde tedavi gören hastalarımız, sağlık hizmetlerine ücretli erişebildiği için kanı da ücretli bir şekilde almış oluyorlar. Devlet hastanelerinde ise vatandaşın cebinden kan parası çıkmadığını iddia eden Kızılay bir şeyi atlıyor veya görmezden geliyor. 502 TL olan bir torba kanın parasını 980 TL yapan Kızılay, bu parayı SGK’dan yani devletten tahsis ederek yine vatandaşın cebinden çıkarmış oluyor." dedi ve Kızılay yetkilileri bu bilgileri bilmiyor mu diyerek Kızılay'ı eleştirdi.

Sağlık ticarete dönüyor

Akkuş İlgezdi, sözlerine devam ederek; Kızılay'a güvenin azaldığını söyledi ve alternatifsiz bir kuruluş olduğunu ileri sürdü. Ayrıca İlgezdi, kan bağışı çağrısını da yineledi. İlgezdi, 11 ilimizde en çok ihtiyaç olan şeyin kan olduğunu ve SGK üzerinden bu şekilde zam yapılmasını eleştirdi.