CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Bartın'da vatandaşlara seslenerek; "Bütün sıkıntıları biliyoruz. 5 bin işçi alacağımızın sözünü verdim. Önce bu ülkenin insanının karnı doyacak. En geç 2 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi, Suriye'ye uğurlayacağız" dedi ve vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini gidererek, neler yapabileceğini sıraladı.

"2 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye uğurlayacağız"

Kılıçdaroğlu, sözlerine öncelikle; "Bütün sıkıntıları biliyoruz. 5 bin işçi alacağımızın sözünü verdim Zonguldak'ta. Önce bu ülkenin insanının karnı doyacak. En geç 2 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi, Suriye'ye uğurlayacağız" dedi ve bir nebze de olsa vatandaşları rahatlattı.

"Evim, barkım, çocuğum çoluğum hepsi sizler gibi"

Kılıçdaroğlu smzlerine  "Benim saraylarda gözüm yok" diyerek devam edip; kimseyi ayırmadığını ve herkesi benimsediğini söyleyerek;  "Evim, barkım, çocuğum çoluğum hepsi sizler gibi" dedi.

"Bu ülkeye demokrasi gelecek"

 Kılıçdaroğlu, gençlere seslendi.  "Demokrasiden, eşitlikten yana mısınız" diye sorup aynı zamanda "Sizin hayalleriniz benim hedefim olacak" diyeyek sözlerine devam etti.  Kılıçdaroğlu, "Sandığa gidip ilk kez oy kullanacak 5,3 milyon genç var. Otoriter bir rejimi değiştirmek için oyunu kullandığında bu ülkeye demokrasi gelecek. Sizler dünya siyaset tarihine damga vuracaksınız" dedi ve bu ülkeye ne şekilde nasıl demokrasi gelebileceğini açıklayarak; gençlere de ayırca dikkat çekti.

"1971'DEN BERİ UYGULANMIYOR"

 Kılıçdaroğlu, ekonomiye yönelik eleştirilerini söyledi.

"Kaynakların doğru ve yerinde kullanılması lazım"

Kılıçdaroğlu; "Ülkenin büyümeye, kalkınmaya ihtiyacı var. Kaynakların doğru ve yerinde kullanılması lazım. Bütçelerin sağlıklı yapılması lazım. Buna karar veren organ siyasi otoritedir. Bu siyasi organın bu kararını şekillendirmesine de Bütçe Kanunu denir. Ben 2015'ten bu yana emeklilere ikramiye verin dedim, söz verdim. Kurban Bayramı'nda 15 bin lira parayı hesaplarında görecekler. Türkiye zengin bir ülke; para var. 5'li çeteye, yandaşlara para var emekliye gelince yok. Var para." söz verdiğini de ayrıca dile getirerek, Türki'yenin zengin bir ülke olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, ev kadınlarının sorunlarına değindi.  "İki sözüm var. Kırsalda çalışan ve gençlerin sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Aile Destekleri Sigortası getireceğiz. 1971 yılından bu yana uygulanmıyor. Kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceksiniz" diyerek, gereken para desteğini sağlayaklarını da dile getirdi.

"2400 MADDELİK YOL HARİTAMIZ HAZIR"

Kılıçdaroğlu, "Kavgadan bıktık artık" diyerek tepkisini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Size sözüm var, 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Göreceksiniz, Ekrem ve Mansur Başkan da onlar da görevlerinin başında olacaklar. Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin Genel Başkanları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Tam 2400 maddelik yol haritası hazırladık. Tarımda, sağlıkta neler yapabileceğimiz var. Türkiye'yi çok daha iyi yere getireceğiz" dedi. 

Kılıçdaroğlu, yol haritalarını da hazırladıklarını belirterek; Türkiye'yi daha iyi yere getireceklerini de ayrıca belirtti.

Kılıçdaroğlu, son sözlerinde ise  "Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim" dedi.