Kökünü kurutma operasyonu kapsamında Konya'da operasyon düzenlendi. Zehir tacirlerinin  akıl almaz yöntemleriyle  uyuşturucu sevkiyatı gerçekleştirmeye çalışması yok artık dedirtti. Operasyonla birlikte 5 şüpheli tutuklandı.

Yakalandılar

Akıl almaz yöntemlerle uyuşturucu sevkiyatı gerçekleştirmeye çalışan zehir tacirleri operasyonla birlikte yakalandı. 

Uyuşturucu yutmuş
Ekipler, saha çalışması yürüttü. Uyuşturucu kuryeliği yapan İran uyruklu bir şahıs, uyuşturucu kuryeliği yapıyordu. Polis, şüphelinin Konya’da gizlendiği adresi tespit etti ve operasyon düzenledi. Şüpheli zehir taciri ve  4 kişi gözaltına alındı. Şüpheli uyuşturucu yuttuğunu ifade ettti ve hastaneye kaldırıldı. Şüpheli, 2 gün boyunca polis gözleminde hastanede tutularak midesinde kapsüller halinde bulunan eroin maddesi doğal yollarla dışarı çıkarıldı. 

Yutarak saklamış

Şüphelinin ifadesinde para karşılığında uyuşturucu sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. Şüphelinin İran’da uyuşturucuyu saklamak için uyuşturucu maddeleri yuttuğu yuttuktan sonra Türkiye'ye giriş  yaptığı açıklandı. En son da uyuşturucuyu satmak için Konya'ya geldiği anlaşıldı.

İş adamıymış

Şahıs,  İran’da bilinen bir iş adamı ve  şeker ve çay ticareti yapmak için sık sık Türkiye’ye giriş çıkış yapıyormuş
 
5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Konya’da şüphelilerin konakladıkları ev tespit edildi.  1’i İran uyruklu 5 şüpheli yakalandı. V. F. G.nin midesinde 300 gram, gizlendiği adreste ise toplam 6 parça halinde 1 kilogram eroin, bir miktar metamfetamin ve bir miktar uyuşturucu hap ele geçirildi.

Cezaevine gönderildi
V. F. G. gözaltına alındı. Yardım ve yataklık yapan M.P., Ö.T., F.S. ve M. A., gözaltına alındı. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.