Seçime az gün kaldı. Türkiye'deki vatandaşlar önce Yurt dışındaki seçmenler oy kullanmaya bugün 08:00'dan itibaren başladılar.

Oy kullanmaya başladılar

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimler için yurt dışındaki seçmenler bugün saat 08:00’dan başlayarak  oy kullanmaya başladılar. Yurt dışındaki seçmenler, belirlenen havalimanlarında ve gümrük kapılarında oy kullanabilecekler.

9 Mayıs'a kadar geçerli

Seçime yönelik  yurt dışına bağlı seçmenlerin oy kullanabilmesi için 75 ülke ve 156 yerde sadık kurullları oluşturulup; yerleri belirlendi. Yurt temsilciliklerde 9 Mayıs salı gününe kadar, yurt dışındaki seçmenler ise gümrük kapılarında 14 Mayıs Pazar günü saat 17:00'a kadar oy kullanabilecek.

Bugün başladı

 Oy verme işlemleri bugün İstanbul Havalimanı’nda  saat 08:00’da başladı ve ilk oyu kullanan Avustralya’dan 61 yaşındaki Ferhat Topuz oldu. Yurt dışındaki seçmenler için bu yıl ilk defa Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Karadağ, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Slovakya ve Tanzanya’da sandıklar kurulmuş olup işlemler başladı.