Bayrama 2 gün kaldı. Kayseri'de bayrama iki gün kalmasıyla birlikte şeker ve çikolata almak için vatandaşlar şekercileri doldurdu. 

Ramazan Bayramı’na 2 gün kaldı, bununla birlikte vatandaşlar son hazırlıklarını tamamlıyor. Bayram için şeker, çikolata, lokum  almak isteyen vatandaşlar mağazalarda yoğunluk oluşturdu. Şekerci Hamdi Çarşıbaşı vatandaşların oluşturduğu kalabalıktan mutlu olduklarını dile getirdi. “Bayrama 2 gün kaldı. Esnaf olarak bu hareketlilikten mutluyuz. Bayramı halkımız büyük bir coşkuyla karşılıyor. Alışveriş yapmak için çarşıdalar. İş yerleri dolu. Biz esnaf olarak mutluyuz. Bu doluluğun nedeni de devletimizin maaşları erken ödemesidir. EYT’liler paralarını aldı. Bir de bayram yardımları vardı. Bunlar piyasaya girince bizim işlerimizi olumlu yönde etkiledi. Pandemi günlerini atlattık. O dönemlerde bayramları yaşayamadık. Halkımızın içerisinde bu zaten bir ukdeydi. Biz de acaba böyle devam edecek mi diye umutsuz olarak bekliyorduk. Ancak çok şükür ki halkımız dini bayramlarını unutmadılar. Halkımız bu bayramları coşkuyla kutlaması esnaf olarak bizleri de mutlu etti. Alışverişlerini yoğun tempo ile yapıyorlar. Bayramların olmazsa olmazı şekerlemeler, lokumlardır. Misafirlerine sunmak için alışverişlerini yapıyorlar. Bizim örf ve adetlerimizde misafirlere kolonya tutulur. Kahve, çay, tatlı bunların yanında da şekerleme ile lokum ikram edilir. Bu ürünlerin satışında hareketlilik var” ifadelerini kullandı.

“Sağlığınızla oynamayın”

Çarşıbaşı, vatandaşları dışarıda satılan ürünlere karşı uyardı.  “Geçen bayrama göre bu bayram fiyatlarda doğal olarak bir artış var. Bunlar oturacak, ham madde girdileri piyasada oturursa, fiyatlarımızda oturacak. Fiyatlara ufak tefek tepkiler oluyor. Ancak sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde fiyatlar arttı. Vatandaşlardan özellikle istediğim ve arzu ettiğim; sokak satıcılarının sokağa sergiledikleri şekerlerden, lokumlardan, çikolatalardan almamalarıdır. Bunlar güneş görüyor, toz görüyor. Hiçbir hijyenik şart bulunmuyor. Dışarıda satılan bazı mamulleri çok ucuz fiyata satışa sunuyorlar. Vatandaşlar da bunu ucuz diye alıyorlar. Ucuz ucuz değildir. Onun kalitesi odur. Lütfen almayın. Sağlığınızla oynamayın. Şeker ve çikolatada fiyatlarımız da 100 TL ile 450 TL arasında değişiyor” şeklinde konuştu.