Konya Ovasındaki obruklar şimdi de Aksaray sınırlarında görülmeye başlandı. Aksaray Sultanhanı'nda gençler mantar aramaya çıktı. 8 metre çapında 6 metre derinliğinde obruk buldular.  

Obruklar Konya Ovasının ardından Aksaray sınırlarında da görülmeye başlandı. Obruklar çevre halkında tedirginliğe neden olurken, 10 gün önce bir obrukla karşılaşan Sultanhanı ilçesi sakinleri bugün 2. bir obrukla karşı karşıya geldi.

MANTAR ARAYAN GENÇLER BULDU

Gençler, köyden mantar aramak için araziye çıktı,  yaklaşık 8 metre çapında ve 6 metre derinliğinde bir obruk buldu. Yerleşim yerlerine yaklaşık 500 metre mesafede oluşan obruk çevre halkında da tedirginlik oluşturdu. Tepeköyçöl bölgesi olarak adlandırılan araziye motosikleti ile mantar toplamaya giden Ramazan Dölek obruğu fark etti.

"ÇOK TEHLİKELİ"

Dölek, "Arkadaşlarımızla bu bölgeye mantar toparlamaya geldiğimizde etrafta motosiklet ile gezerken bir anda obruk karşımıza çıktı. Daha önceleri geldiğimizde bu obruk yoktu, bu obruk yeni oluşmuş ve açık alan olduğu için çok tehlikeli. Yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyoruz" dedi. Oluşan obruğun 100 metrelik çevresinde de yer yer yarılmaların ve küçük çapta çökmelerin olduğu gözlendi.