CHP Konya Milletvekili adaylarının ziyaretinden son derece memnun olduklarını belirten KONER Başkanı Ahmet İleri, “ Derneğimiz Türkiye’nin aydınlık geleceği için faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle ekonomik şartlardan dolayı zorlanın öğrencilerimize eğitim bursu veriyoruz. Eğitim bursu verdiğimiz 173 öğrencinin 130’zunu kız çocuklarımız oluşuyor. Sosyal yardımlaşmaya çok önem veriyoruz.  11 ilimizi etkileyen depremde Kahramanmaraş’ta üç ay aşevi kurarak yemek dağıttık. Onların acılarını paylaştık. Vefaya önem veren bir dernek olarak her 10 Kasım’da Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için mevlit okutuyoruz.  CHP Konya Milletvekili adaylarının bizleri ziyaretinden memnun olduk. Kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

Konyalı hemşerilerimiz bize güvensin  

CHP Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Barış Bektaş konuşmasında bize güvenin diyerek, “   Bize güvenin seçilirsek, Konyalı hemşerilerimizi ve sizleri mahcup etmeyeceğiz. Sizlerin temsilcisi olacağız. Hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeyeceğiz. Şehrimizin ve ülkemizin sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız.  Bizler Yörük çocuklarıyız.  Bizler cumhuriyet kurulmadan önce 1. Sınıf yurttaş değildik. Ancak cumhuriyetle birlikte 1. Sınıf yurttaş olduk. Haktan birisinin bir yere geldiğini CHP’de görüyorsunuz. Bizim gibi köy çocukları ancak cumhuriyetle birlikte bir yere gelebiliyor.  Sahayı geziyoruz. İktidarın yaptığı gibi milletimizi böleceksem, milletvekilliği nasip olmasın. Biz bölmeye değil, halkımızı birleştirmeye ve beraber olmaya geliyoruz. Yine bizlerin Cumhuriyetten başka hiçbir kimseye de borcumuz yoktur. Sizlerden ve Konyalı hemşerilerimizden tek isteğimiz, bize güvenmeniz ve destek vermenizdir. Bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ediyoruz.”   

Millet İttifakı, 100 yıllık toplumsal ve barış ittifakıdır

CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Ekici’de konuşmasında Millet İttifakı’nın toplumsal ve barış İttifakı olduğunu belirterek, “ Millet İttifakı cumhuriyet tarihinin 100 yıllık toplumsal ve barış ittifakıdır. Herkesin din ve inanç özgürlüğü sağlanarak, herkes özgür bir biçimde yaşayacaktır.  Toplumu kutuplaştırmayı en ahlaksız bir siyaset olarak görüyoruz. Halkımızın da bu düşüncede olduğunu da saha çalışmalarında gördük. 14 Mayıs seçimini toplumun demokratik bir tavrının seçimi olarak görüyoruz.  Cumhuriyetimiz ve demokrasimizden yana bir tavır alalım. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bizlere güvenerek, destek vermenizi bekliyoruz. Sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

CHP Konya Milletvekili adayları da birer konuşma yaparak, destek istedi.

Daha sonra CHP Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Barış Bektaş,  Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Konya Şubesi Başkanı İsmail Sezer, yönetim kurulu ve üyelerini de ziyaret etti. Burada emekli astsubayların sorunlarını dinleyerek, halkın iktidarında bu sorunların çözüleceğini belirtti.