Konya'da çok konuşulan ve günlerce dillerden düşmeyen Büyükşen cinayetiyle ilgili karar açıklandı.

2 kez müebbet cezası aldı

Konya'da, Metin ile Necla Büyükşen çifti av tüfeğiyle öldürülmüştü. 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanıyordu, görülen davada E.Ç., 2 kez müebbet hapis cezası aldı.

Çocukları da katıldı

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesince Adliye Konferans Salonu'nda duruşma görüldü tutuklu sanıklar E.Ç., A.B., ve E.T., ile taraf avukatlarından başka Büyükşen çiftinin çocukları Osman, Uğur ve Büşra Büyükşen de  katıldı.

"Teşhisimden eminim"

Duruşmada  Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen'e söz hakkı verildi. "İftiraya uğramanın ne olduğunu en iyi ben bilirim. Kimseye iftira atmadım başımı yastığa rahat koyuyorum. Teşhisimden eminim, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyorum." dedi.

"Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum"

Büyükşen çiftinin oğlu Osman Büyükşen, "Anne ve babamın mezarlarında rahat uyumları için haklarını önce Allah'a sonra siz mahkeme heyetine emanet ediyorum. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum." dedi.

Büyükşen çiftinin oğlu, Uğur Büyükşen de sanıklardan şikayetçi olduklarını beyan etti.

Duruşmada Başdemir'e söz hakkı verildi. Başdemir, suçsuz olduğunu savundu. "Ne kimseyi azmettirdim, ne kimsenin evini araştırdım ya da adam gönderdim. Mağduriyetim büyük. 2 senedir haksız yere cezaevindeyim." dedi.

Sanık  Çelik ise "Ben Büyükşen ailesini bir kez olsun görmedim hiçbirini tanımam. 13 aydır suçsuz yere yatıyorum. Bu olayı yapan cezasız kalmaz elbet gerçek suçlu ortaya çıkacak. İnşallah üzerime bu suçu atanlar benden beter olsun." savunmasında bulundu.

Sanık Esra Taş ise: "Vicdanım son derece rahat, 2 yıldır tutukluyum psikolojim çok bozuldu. Berat ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Karar açıklandı

Mahkeme heyeti, savunmalar ve beyanlar sonrası ara verdi. Sonrasında ise kararı açıkladı.

2 kez müebbet

Mahkeme heyeti, sanık  Çelik'e, "kasten adam öldürmek" suçundan 2 kez müebbet hapis, "konut dokunulmazlığı ihlali" suçundan 4 yıl, Büşra Büyükşen'e  yaralama suçundan 9 ay hapis cezası verdi.

4 yıl hapis cezası

Diğer sanıklar Abdullah Başdemir ve Esra Taş da "başkasını suça azmettirmekten" ve "kasten adam öldürmek" suçlardan müebbet hapis ile "konut dokunulmazlığı ihlali" suçundan 4 yıl hapisle cezası aldı.

Beraat kararı

 Z. O. tutuksuz yargılanıyordu,  hakkında delil yetersizliğinden berat kararı verildi.