Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'nın Gemlik ilçesinde vatandaşlara seslenip ÖTV müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bazı müjdeleri paylaşmak istiyorum." diyerek, vatandaşlara seslendi.

700 bin liraya çıkarıyoruz

Erdoğan, vergi muafiyetiyle ilgili açıklamalarını dile getirerek; "Daha önce esnaflarımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Evlerde imal ettikleri ürünleri evlerde ve bazı platformlarda satanları vergi muafiyetine alıyor, sınırı da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.

"Bu istisnaya dahil ediyoruz"

Erdoğan, konuşmalarına devam etti; "Berber, terzi, bakkal, manav, kasap, taksici gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak dünyada eşi benzeri olmayan bir düzenleme yapmıştık." diyerek hatırlatmada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan;  "Halihazırda 837 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor. Bu yıl basit usule tabi olma hadlerini yeniden düzenledik. Gerçek usule geçmesi gereken esnafımızın basit usulden yararlanmasını sağlıyoruz. 80 bin pazarcı esnafımızın kazançlarını da bu istisna uygulamasına dahil ediyoruz." dedi.

"İlk düzenleme ÖTV olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak, "Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız aynı cins aracını yenilerken ÖTV ödemeyecek. Yeni Meclis açıldığında ilk düzenleme bu olacak." diyerek müjdeyle ilgili açıklamalarını dile getirdi.