Cumhurbaşkanlığı Seçiminin İkinci Turu İçin Takvim Açıklandı

Türkiye'de 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadığı için ikinci tur yapılacak. İkinci turun takvimi ve süreci belirlendi.

Seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,34, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 45,00 oy alarak ikinci tura kalmayı başardı.

İkinci turun takvimi şu şekilde işleyecek:

16 Mayıs: İlçe seçim kurulu kararlarına yapılan itirazlar, il seçim kurullarına saat 17.00'ye kadar yapılabilir. İtirazlar, il seçim kurulları tarafından en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.

17 Mayıs: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına yapılan itiraz süresi saat 17.00'de sona erecek. İlçe seçim kurulları, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişikliklerini SEÇSİS'e işlemeye başlayacak. Yurt dışı ilçe seçim kurulları da gerekli değişiklikleri yapacak.

18 Mayıs: İl seçim kurulları, karara bağlanmayan itirazları sonuçlandıracak.

19 Mayıs: Yüksek Seçim Kurulu ( YSK), kesin seçim sonuçlarını Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan etmek üzere ilgili mercilere gönderecek.

20 Mayıs: Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi başlayacak.

24 Mayıs: Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek. Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

27 Mayıs: Seçim propaganda dönemi saat 18.00'de sona erecek.

28 Mayıs: İkinci tur oylama günü.

29 Mayıs: Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları ilan edilecek. Sandık kurullarının kararlarına yapılan itirazlar, ilçe seçim kurullarına saat 17.00'ye kadar yapılabilir. İtirazlar, ilçe seçim kurulları tarafından en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.

30 Mayıs: İlçe seçim kurulu kararlarına yapılan itirazlar, il seçim kurullarına saat 17.00'ye kadar yapılabilir. İtirazlar, il seçim kurulları tarafından en geç saat 23.59'a kadar