Cumhuriyet Halk Partisi'nin 28'inci Dönem Konya Milletvekili Aday tanıtımı, büyük bir katılım kitlesiyle birlikte gerçekleştirildi.

Millet İttifakı’nın temsilcilerinin geldiği milletvekili aday tanıtım törenine partililerden yoğun ilgi geldi. Aday Tanıtım programına CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Deva Partisi Konya İl Başkanı Hasan Bestil, Deva Partisi Konya Kurucu İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, Demokrat Parti Konya İl Başkanı Hasan Varlısert ve partilerin yöneticileri de geldi.

"Konya'dan güçlü bir şekilde çıkacağız"

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, toplantıdaki konuşmasında, “14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Konya’dan güçlü bir şekilde çıkacağız. Çünkü şehrimizde artık partimiz CHP’ye ve Millet İttifakı karşı gösterilen ilgi bizlere bu inancı veriyor” dedi. CHP İl Başkanı Bekir Yaman, " Ülke olarak büyümeliyiz, kalkınmalıyız. Hakkı, hukuku sadece kendimiz için değil, herkes için istemeliyiz. Güzel ülkemiz Milli Kurtuluş Savaşı’nı verdiği zaman bütün mazlum ülkelere örnek oldu. Bütün mazlum ülkeler de bizi örnek alarak kendi savaşlarını verdiler. Yine biz 1923’te Cumhuriyeti kurduğumuzda o mazlum ülkelerin tamamı da Cumhuriyetlerini kurdular. Türkiye Cumhuriyeti’nin böyle bir özelliği vardır. Mazlum milletlere örnek olma özelliği vardır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi buradan minnetle anarken, rahmet diliyoruz. Ülkemizde birliği ve dirliği sağlamamız için ön yargılardan arınarak, akımızı kullanmalıyız. Yüce yaradanın bize verdiği en değerli hazinedir akıl. O nedenle Yüce kitabımız Kuran’da defalarca, ‘Aklınızı kullanmıyor musunuz’ der yüce yaradan. Aklı kullanacak olan biziz, bilimi geliştirecek olan biziz, yüce yaradanın mucizelerini keşfedecek olan biziz ama biz aklımızı kiraya verirsek, başkalarını aklına uyup, yanlış yola gidersek adaleti sağlamadığımız gibi, hiçbir sonunu da çözemeyiz. Onun içinde ortak akılla hareket edip, ülkemizin sorunlarının çözümünü birlikte gerçekleştireceğiz. Çocuklarımız güzel okullara gidecekler. Yatağına aç girmeyecektir. Kadınlarımız yarın endişesi taşamayacak, istihdamda ve sosyal hayatta eşit temsil edilecek bir yapıda yer alarak, ekonomik bir rahatlığa kavuşacaktır. Evlerimizde huzur, bereket olacak. Ülkemizdeki bölücü ve kavgacı siyaseti bitirmeye kararlıyız. Millet İttifakı olarak, yeter artık diyeceğiz. İtibarlı, saygın, güven duyulan, sözü dinlenen, üniversitelerinde bilgi üretilen bir Türkiye, dünyayla yarışan, teknolojisi gelişmiş olan bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Adaleti biz getireceğiz. Halil İbrahim soframızı büyüteceğiz ve her şeyi adaletle bölüşeceğiz. Bütün bunların gerçekleşmesi çok yakın olup, birlikte mücadele ederek, 13. Cumhurbaşkanımız Partimiz Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak ve ülkemize bahar gelecektir.” dedi.

Milletvekili adayları hep birlikte çıkarak aile fotoğrafı çektirdi.  İşte CHP Konya milletvekili adayları;

1-Barış Bektaş- Avukat

2- Hasan Ekici- Mali Müşavir

3-Gençosman Killik-Avukat

4-Ömer Ünal-Ekonomist

5-Halil Ercan-Teknik Eğitim

6-Kamil Bülbül Okuyucu-Tarım ve Hayvancılık

 7-Galip Polat-Emekli

8-Ayşe Alkım Gökçe-Hukuk Öğrencisi

9-Mürsel Ayrancı- Ziraat Yüksek Mühendisi

10-Ezgi Bilge Arslan- İnşaat Mühendisi

11-Şerife Tunç- Emekli Mat. Öğretmeni

12-Mehmet Pirzade-Harita Kadastro Mühendisi

13-Dursun Kaplan-Mimar

14- Rıdvan Şenyurt-Eczacı

15-Tevfik Fikret İvgen-Avukat