Gündemden düşmeyen seçime günler kaldı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için çok az bir zaman kaldı. Seçim için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler için ise son gün yaklaşıyor. Yarın sona erecek.

Yarın sona erecek

Seçimlerin yapılacağı 14 Mayıs’a sadece 6 gün kaldı. Yurt dışı temsilciliklerinde ise oy verme işlemleri yarın sona erecek.

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, 14 Mayıs Pazar Günü yapılacak. Seçime bağlı olarak; yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmenin, yurt dışı temsilciliklerindeki oy kullanma işlemleri yarın sona erecek.

27 Nisan'da başlandı

YSK, seçimler için takvim belirledi. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmenin oy kullanabilmesi için 27 Nisan'da  73 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde oy verme işlemlerine başlandı.

Yarın oylarını kullanabilecek

Bu temsilciliklerden bazılarında ise  oy kullanma işlemi dün sona ererken; bazı yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi ise tam olarak  yarın sona erecek. Yurt dışındaki seçmenler, ayrı ayrı belirlenen saatle 18.00 ve 21.00 arasında yarın oylarını kullanabilecek.

24 saat oy verme işlemi yapabilecek

Bulundukları ülkede oy kullanamayan seçmenler, 14 Mayıs saat 17.00’ye kadar gümrük kapılarında oy kullanabilecek. Seçmenler,, 46 gümrük kapısında 24 saat oy verme işlemi yapılabilecek.

Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, muhafaza edilecek

Yurt dışında oy kullanma işlemi yarın sona erecek. Ardından, oylar YSK’nin belirlediği yöntemlerle, yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye’ye getirilecek. Bu oylar, Ankara’daki ATO Congresium Fuar Merkezi’ndeki güvenlikli alanda, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, muhafaza edilecek.

Diğer sandıklarla birlikte açılacak

Türkiye’de 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla birlikte açılacak. Bu oyların sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının nezaretinde yapılacak.

Oy sayısı 1 milyon 556 bin 469 oldu

Yurt dışı temsilciliklerde, dün itibarıyla kullanılan oy sayısı 1 milyon 556 bin 469 oldu, bu sayı 2018 seçimlerinde 1 milyon 358 bin 584 olarak gerçekleşmişti. Gümrüklerde ise dün itibarıyla kullanılan oy sayısı 110 bin 355  oldu.