Dışişleri Bakanı Fidan, mevkidaşı Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ile yaptığı ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu.  ABD Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander’in geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama sonrası gündeme gelen Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili Sofya’da yaptığı açıklamayı hatırlatan Fidan, "Dün, Sofya'da da basın toplantısında söyledim, bugün yine tekrar ediyorum, Montrö'nün tartışılmasını dahi tahayyül edemeyiz" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi! İşte yeniden yapılacak 4 ilçe seçimi Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi! İşte yeniden yapılacak 4 ilçe seçimi

BÖLGENİN GÜVENLİĞİNİN TEMİNATI MONTRÖ SÖZLEŞMESİ      

Türkiye’nin Montrö’yu titizlikle uyguladığını vurgulayan Dışişleri Bakanı Fidan, "Montrö Sözleşmesi, bölgenin güvenliğinin teminatı işlevini görmeye devam etmekte" ifadelerini kullandı.

WALLANDER MONTRÖ HAKKINDA NE DEMİŞTİ

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili, Türkiye dâhil Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerle çatışmadan uzaklaşmak için birlikte çalışabileceklerini ifade etmişti. Türkiye’nin de dahil olduğu Karadeniz’de mayın temizleme operasyonunu kamuoyuna duyurmak istediğini söyleyen Wallander, bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını belirtmişti. Wallander sözlerinin devamında, “Türkiye'nin Montrö Sözleşmesi'nin bir nevi koruyucusu olarak Montrö Sözleşmesi'nin bu hükmüne başvurmaya karar verdiği çatışma durumundan uzaklaşabileceğimiz koşullar üzerinde Türkiye de dâhil olmak üzere Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerle birlikte çalışmak istiyoruz” demişti. Wallander'in ifadeleri ABD'nin Montrö’yu feshetme ya da değiştirmek istediği şeklinde yorumlanmıştı.