Dolar/TL kamu kontrollü bir yapı ile seçim öncesindeki dar bantta işlem gördüğü yatay seyirden tamamen uzaklaşırken, TL bugün dolar karşısında güne yüzde 7'nin üzerinde değer kaybı ile başladı.

Değer kayıpları sürecek mi?

Reuters'a bilgi veren bankacılar, kamunun yön belirleyici olduğu ve rezervler ile seçim öncesi olması gerekenden daha değerli tutulan TL'nin normalleşme sinyalleri ile değer kaybettiğini, değer kayıplarının devam edebileceğini belirtiyorlar.

Kamunun yön belirleyici olmadığı ülkenin risk priminde ise TL'deki "normalleşme sinyalleri içeren" değer kayıplarına rağmen belirgin düşüşler yaşanıyor. Piyasalar önce ekonomi kadroları atamalarını ardından ise uygulanacak politikaların netleşmesi süreçlerini bekliyorlar.

Dolar/TL kurunda yeni zirve

Dolar/TL'de yeni zirve bu sabah görülen 23,15 oldu. Bu verilere göre TL dolar karşısında dünkü kapanışa göre %7'yi aşmış durumda.

Euro da TL karşısında yükselişini sürdürüyor. Euro/TL kurunda 24,90 seviyesi görüldü.

Gözler Şimşek döneminde alınacak kararlarda

Erdoğan'ın alışılagelmiş ekonomi politikalarına daha önce de yöneldiği ancak hızlı bir şekilde karar değiştirdiğine de dikkat çeken analistler bu kapsamda Şimşek'e ne kadar bağımsızlık tanınacağına ve görevde kalacağı sürenin de önemine vurgu yapıyorlar.

Dolar seçimden önce 20 liranın altındaydı

Dolar/TL, 14 Mayıs seçimlerinden önce 19,58, 28 Mayıs'taki seçimlerden önce ise 19,97 seviyesindeydi.