Merkez Bankası toplam rezervlerini açıkladı Merkez Bankası toplam rezervlerini açıkladı

Erdoğan'ın son Ordu mitinginde yaptığı konuşmada emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL olarak açıklandığını hatırlatalım. Ancak, Prof. Dr. Aziz Çelik, bu rakamın üzerine çıkılacağını iddia etti. Çelik'in öne sürdüğüne göre, bayram ikramiyesi tutarı artırılacak ve en az 4.000 TL olacak. Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "AKP'nin dilini ve politikalarını 22 yılda öğrendiysem, 3.000 TL olarak açıklanan rakamın seçim öncesi en az 4.000 TL'ye çıkarılacağını tahmin edebilirim. Bu da yeni bir 'müjde' olarak sunulacaktır" dedi.

Çelik'in iddiaları üzerine kamuoyunda da tartışmalar artmış durumda. Özellikle, son olarak TBMM'ye sunulan teklifte, bayram ikramiyesinin artırılacağı belirtiliyor. Teklife göre, bayram ikramiyesi tutarı 3 bin liradan 3 bin 500 liraya çıkarılacak. Bu da emekliler arasında büyük bir memnuniyet yarattı.

Ancak, Çelik'in dikkat çektiği gibi, geçmişte yaşanan bazı olaylar da göz önüne alınmalıdır. Örneğin, taşeron işçiliğinin kadroya alınması, EYT yasasının çıkartılması ve emekli ikramiyesi miktarlarında yapılan değişiklikler gibi durumlar, hükümetin politika değişikliklerine nasıl adapte olduğunu gösteriyor.