Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan "Emekli Kart" programı, emeklilere çeşitli sektörlerde indirim fırsatları sunacak. PTT AVM, Tarım Kredi marketleri, THY, TCDD ve GSM operatörleri gibi birçok alanda geçerli olacak olan bu kart, emeklilere özel ayrıcalıklar sağlayacak.

Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımaya çalışanlara kredi engeli Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımaya çalışanlara kredi engeli

Hükümet, emeklilere seyyanen zam yapmamaya karar verdiği dönemde, 16 milyonu aşkın emekli vatandaş için yeni bir çözüm üzerinde çalışıyor. Bu çerçevede, "Emekli Kart" isimli kart ile emeklilere yönelik indirim ve kampanyalar sunulması planlanıyor. Bu kart, ek geliri olmayan ve kira ödeyen emeklilere, ayrıca geliri olmayan 65 yaş üstü bireylere tahsis edilecek.

Peki, "Emekli Kart" hangi yerlerde kullanılabilecek? Kart, PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, THY, TCDD, cep telefonu hizmetleri, sinema, tiyatro ve PTT Kargo gibi birçok alanda geçerli olacak.

"Emekli Kart" sahipleri, bu kart aracılığıyla çeşitli ürün ve hizmetlerde özel indirimlerden faydalanabilecekler. Ayrıca, kamu ile anlaşmalı zincir marketler ve giyim mağazalarından yapacakları alışverişlerde de özel indirimler sağlanacak. Bu indirimler, sosyal yardım ödeneği kapsamında finanse edilecek. Bakanlık, yaşlılık, dul ve yetim aylığı alan kişilere yönelik sosyal yardımları, "Emekli Kart" üzerinden sağlayacak. Genel bütçeden ayrılan 498 milyar liralık ödenek, emekli keseneği için kullanılacak.