Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri mitinginde duyurduğu bu kararın detayları da netlik kazanmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, promosyonlara yapılacak zam hakkında açıklamalarda bulundu. Başvuruların bugün itibarıyla alınmaya başlandığını ve ödemelerin 28 Mart tarihinde hesaplara geçeceğini belirtti.

Gram altın yükselişte! Gram altın bugün ne kadar oldu? Gram altın yükselişte! Gram altın bugün ne kadar oldu?

Özellikle en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu göz önüne alındığında, promosyon ödemelerinin maaş tutarlarına göre farklılık göstereceği ortaya çıkıyor. 10 bin liranın altında emekli maaşı alanlar için 8 bin TL'lik promosyon ödemesi öngörülürken, en düşük emekli maaşı alan 7 milyon vatandaşa ise 10 bin TL'lik promosyon ödenmesi bekleniyor.

Emekli aylığı 10 bin TL'nin üzerinde olanlar içinse tavan tutar olan 12 bin TL'nin ödeneceği belirtiliyor. Emekliler, promosyon ödemelerini alabilmek için mobil uygulama, internet bankacılığı veya şubeler aracılığıyla başvurabilecekler. Ancak unutulmaması gereken bir detay var: Promosyon hakkını elde etmek için emeklilerin, maaşlarını 3 yıl boyunca aynı bankadan almaya devam etmeyi taahhüt etmeleri gerekiyor. Bu önemli ayrıntı, emeklilerin promosyon ödemelerini alabilmesi için gereken bir şart olarak karşımıza çıkıyor.