CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, emeklilerin bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini vurgulayarak, en düşük emekli maaşlarının alım gücünün ocak ayında 628 lira azaldığını ifade etti.

Taşcıer'in yazılı açıklamasında belirttiğine göre, milyonlarca emeklinin yoksulluk ve açlıkla mücadele ettiği bir dönemde, en düşük emekli maaşlarının bile enflasyon karşısında eridiği kaydedildi. İnsanların geçinemediği ve 6 milyondan fazla emeklinin ya çalışmak zorunda olduğu ya da iş aradığı bir gerçeklik olarak ön plana çıktı.

Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımaya çalışanlara kredi engeli Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımaya çalışanlara kredi engeli

Aylık artışların emeklileri rahatlatmayacak düzeyde olduğunu savunan Taşcıer, emeklilere yönelik daha adil ve yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlayacak kararların alınması gerektiğini dile getirdi. Bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini vurgulayan Taşcıer, bu miktarın emeklilere verilmesinin bir lütuf değil, hakları olduğunu belirtti.