2024 yılında emeklilerin maaşlarına yapılan zamların ardından, şimdi gözler ikramiye ödemelerine çevrildi. Bozoğlu'nun açıklamaları, emekli kesiminin dikkatini çekti.

1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor

Bayram ikramiyelerinin artırılmasının mümkün olduğunu belirten Bozoğlu, "Seçimler yaklaşıyor ve 2018'deki seviyeyi korumak için 5 bin 500 TL olması gerekirdi" dedi. Ancak, kendisinin böyle bir artışı beklediğini söylemedi.

"3 bin TL gibi bir rakam duydum ben" diyen Bozoğlu, "Umarım bu şekilde gerçekleşir. Emekliler zorlu bir dönemden geçiyorlar ve bu tür destekler gerçekten önemli. Umarım yaşam standartlarına bir nebze katkı sağlar" şeklinde konuştu.

Bozoğlu, duyduğu rakamın 3 bin TL olduğunu paylaşırken, "Emekli ikramiyeleri uzun süredir değişmedi. Ancak seçim dönemlerinde bir rahatlama yaşanıyor. Ayrıca, Nisan ayından sonra doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor. Ancak Merkez Bankası'nın enflasyon raporundan anladığım kadarıyla, etkilerinin çok büyük olmayacağı düşünülüyor" ifadelerini kullandı.