Emekliler için 3 yıl boyunca aynı bankadan maaş alma taahhüdünde bulunanlara, bankalar tarafından ödenen nakit promosyonlarda artış yapılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri mitinginde yaptığı konuşmada, "Kamu bankaları tarafından aylığa göre 8-12 bin lira arasında promosyon belirlendi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Altın ticaretinde yeni dönem başlıyor Altın ticaretinde yeni dönem başlıyor

Bakan Işıkhan, kamu bankalarının pazartesi günü promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacağını belirtirken, zamlı promosyonların ne zaman hesaplara yatırılacağı da açıklandı.

SEÇİM ÖNCESİ HESAPLARA YATIRILACAK

31 Mart'taki seçimler öncesinde milyonlarca emekliye bekledikleri maaş ve ikramiye artışını sunamayan hükümet, zamlanan promosyonları 28 Mart'ta hesaplara yatıracak. Bu adımla, emeklilerin sandığa gitmeden önce ek bir mali destek alması hedeflenirken, şu anda uygulanan promosyon miktarlarının ne kadar artırılacağı da netlik kazanıyor.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan oluşan 3 kamu bankası, şu anda emeklilere aldıkları maaşa göre 3 bin ile 5 bin lira arasında promosyon ödemesi yapıyor. Bu miktarın 8 bin ile 12 bin lira arasına çıkarılması planlanıyor ancak, hangi maaş aralığına ne kadar promosyon ödeneceği ilerleyen günlerde belirlenecek.

PROMOSYON İPTALİ İÇİN HERHANGİ BİR ÖDEME GEREKMEYECEK

Promosyonlar için verilen taahhütler 3 yıl boyunca geçerli olacak olsa da, zamlanan promosyonlardan faydalanmak için ek bir ödeme talep edilmeyecek.

Örneğin, 4 bin 500 TL promosyon alan ve bunun üzerinden 1 yıl geçen bir vatandaş, yeni promosyon miktarı 10 bin lira olduğunda, içeride kalan 3 bin lira promosyon tutarından düşülerek eline 7 bin TL geçecek.