Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SGK) ile Bağ-Kur emeklileri için yapılan hesaplamalara göre, temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayları için enflasyon farkları şimdiden kesinleşmiş durumda. Bu durumda emekliler 4 aylık dönemde toplamda yüzde 29.40 oranında bir artış elde etmiş olacaklar.

Süt fiyatlarından sonra peynir ve diğer süt ürünlerine zam geliyor! Süt fiyatlarından sonra peynir ve diğer süt ürünlerine zam geliyor!

Emeklilerin yanı sıra kamu memurları için de enflasyon farkı hesaplamaları yapıldı. Toplamda 4 aylık dönemde kamu memurlarına yüzde 40.39 oranında bir artış sağlanmış olacak. Bu artışlar birikimli olarak hesaplanıyor ve Ocak ayında belirlenecek olan Ocak zammı ile birlikte netleşecek.

Yıl sonunda beklenen enflasyon oranı Merkez Bankası'nın öngördüğü yüzde 65 seviyesinde gerçekleşirse, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SGK) ile Bağ-Kur emekli aylıklarına Ocak ayında yüzde 37.76 oranında bir enflasyon farkı zammı yapılacak. Aynı şekilde kamu memuru maaşları da yüzde 49.96 oranında artacak.

Yüksek enflasyon oranlarıyla birlikte, en düşük memur maaşı 33 bin lira civarına çıkacakken, en düşük memur emekli aylığı yaklaşık olarak 15 bin lira seviyesine ulaşacak. Eğer Merkez Bankası'nın tahminin üst noktası olan yüzde 68 oranında bir enflasyon gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 40.28 oranında zammın yanı sıra kamu memurları ve emeklilerine yüzde 52.19 oranında bir zam yapılacak. Refah payı eklenerek emeklilere yapılan zam oranı yüzde 52'yi aşacak.

Bu yılın başında yüzde 114'ün üzerinde bir artışla 3.500 TL'den 7.500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylığının 10 bin lirayı aşması bekleniyor. Halihazırda sadece yaklaşık 6 milyon emekli 7.500 TL aylık alıyor.

kaynak: krttv.com.tr