Gaziosmanpaşa temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulunup; "Konutlarını dönüştüreceklere iki önemli adımla destek oluyoruz. İlki kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci müjdeyi de açıkladı.

 Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm anahtar teslimi ve temel atma törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dönüşüme giren evlerle ilgili müjdeleri sıraladı.

Kentsel Dönüşümde Kampanya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk müjdem kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıdır. Dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. 100 metrekare 2+1 daireye 750 bin TL'ye kadar, 3+1'de 900 bin TL'ye kadar maliyeti biz karşılayacağız. Yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak borç ödenebilecek.Yüzde 10'u peşin ödenen 750 binlik borçlanma için 5625 lira taksit, 900 bin lira için 6750 lira taksit olacak. Cebinde birikmiş parası olmayan vatandaş bile katkıyla uygun şartlarda borçlanacak. Evini kendisi dönüştürmek isteyenlere de 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi imkanı sağlıyoruz." dedi. 

Yardım artırıldı

İstanbul'da kira yardım tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz." diyerek müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdi.