Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3500 Engelli öğretmen atamasıyla ilgili mutlu haberi verdi. 45 bin öğretmen ataması yapılacağını dile getirdi.

 MEB Şura Salonu'ndaki 3500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulunuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri:

"Eğitim camiamızın kıymetli mensupları, değerli engellilerimiz sizleri muhabbetle selamlıyorum. Bugün 3500 engelli öğretmen adayımızın ataması için bir aradayız. Atamamızın hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim kadromuz sizlerle daha da güçlendi." diyerek söze başladı.

"45 bin öğretmen atanacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere verdiği önemi gösterek; "Öğretmenlerimizin yüzde 75'inin bizim dönemimizde başlaması eğitime verdiğimiz önemi göstermektedir. Öğretmenlerimizin birikmiş tüm sorunlarını çözmek de bize nasip oldu. Şehit öğretmenlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Biz teşekkürümüzü kuru lafla değil, işte burada olduğu gibi atamalarla, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ifade ediyoruz. Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığımız 45 bin yeni öğretmen ataması gibi müjdelerle sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. 517 bine yakın öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Baş öğretmen maaşı 25 bin uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu. Her iyileştirmeden öğretmenlerimiz de yararlanmaya devam edecektir." diyerek öğretmenlerin içini rahatlatmaya  yönelik adım attı. 

"Ülkemizin her ferdi biriciktir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkye'nin uzun bir süre boyunca engelli bireylerinin haklarını yaşayabilmesi için eksiklikler yaşadığını dile getirerek; "Ülkemizin her ferdi biriciktir. Engellilerini ihmal eden ülke potansiyelinin bir kısmından vazgeçmiş demektir. Biz zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Engellilerimizin hayatının her alanında gurur duyuyorsak bu dönüşüm sayesindedir." dedi.

Ayrıca öğretmenliğin büyük sorumluluk gerektirdiğini de dile getirdi.