Yeni kısıtlama, özellikle Airbnb gibi platformlarda evini kiralayanlar için önemli bir değişiklik getiriyor. Artık misafirlerin gizliliği ve mahremiyetine daha fazla önem veriliyor. Bu yeni düzenleme kapsamında, ev sahipleri evlerinin içine kamera yerleştiremeyecekler. Özellikle banyo ve yatak odası gibi mahremiyet alanlarına kamera koymak zaten yasaktı, ancak yeni yasa bunu daha da genişleterek oturma odası veya koridor gibi ortak alanlara dahi kamera yerleştirmeyi yasaklıyor.

Yasanın getirdiği bazı önemli noktalar şunlar:

1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor
  • Ev sahipleri, evlerinin dışına kamera yerleştirmek isterlerse, bunu ilanlarında açıkça belirtmek ve kameraların konumunu göstermek zorundalar. Ancak dışarıdaki kameraların içeriği göstermesine izin verilmeyecek.
  • Ayrıca, "mahremiyet alanı" olarak kabul edilen belirli dış mekanlarda da kamera kullanımı yasaklanacak. Bu, ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta.

Bu kısıtlamaya uymayan ev sahipleri Airbnb gibi platformlardan ihraç edilebilirler. Bu nedenle, ev sahiplerinin 30 Nisan'a kadar evlerinde gerekli düzenlemeleri yapmaları önem taşıyor.

Airbnb'nin Topluluk Politikası ve Ortaklıklardan Sorumlu Başkanı Juniper Downs, bu değişiklikle ilgili şunları söyledi: "Amacımız, Airbnb topluluğuna neyin beklenildiği konusunda daha net kurallar oluşturmaktı. Bu değişiklikler, konuklarımızın, ev sahiplerimizin ve gizlilik uzmanlarımızın görüşleri doğrultusunda yapıldı. Politikalarımızın küresel topluluğumuza uygun olmasını sağlamak amacıyla geri bildirim almaya devam edeceğiz."

Özetle, ev sahipleri mobilyalı evlerini kiralamadan önce 30 Nisan'a kadar evlerindeki kameraları kaldırmalılar. Bu yeni düzenleme ile misafirlerin mahremiyetine verilen önem vurgulanıyor ve ev sahiplerinin bu kurallara uyması gerekiyor.