Tur otobüsü ortaokul öğrencilerini taşıyordu. Tur otobüsü, Çanakkale'den Ankara'ya dönüyordu. Tur otobüsü, Bursa İnegöl'de devrildi. 3 ölü var ve 44 yaralı var.

Otobüs devrildi

Metropol Turizm'e ait bir tur otobüsü, Bursa'nın İnegöl ilçesi'nde bariyere çarparak devrildi.

44 yaralı ve 3 ölü var

Tur otobüsü, Çanakkale gezisinden dönen öğrencileri taşıyordu, bariyerlere çarparak devrilen otobüsün  sürücüsü ve iki öğrenci yaşamını yitirdi. 44 kişi yaralandı. Çoğu kişi ayakta tedavi edildi.Yaralılar, ambulansla hastaneye gönderildi.

Bursa Valisi açıklama yaptı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, olay yerinde açıklama yaptı. Gezi amacıyla Çanakkale'ye giden ortaokul öğrencilerini taşıyan 6 otobüsün Ankara Etimesgut ilçesinde bulunduğunu belirtti. Gezi dönüşü kaza meydana geldi ve otobüsün içinde bulunan 47 kişiden 3'ü öğretmen, 2'si sürücü, bir kısmı öğrenci ve 6'sı öğretmenin çocuğu olduğunu söyledi.

Bursa Valisi,  hastaneye gönderilen çocukların durumlarının iyi olduğunu ancak birkaç öğrencinin durumunun ağır olabileceğini belirtti.  

Çalışmalar devam ediyor

Kaza yerinde, enkazın kaldırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. AFAD, jandarma, sağlık ve emniyet ekiplerinin bulunduğunu belirtti. Vali Canbolat, vefat edenlerin ailelerine başsağlığı diledi yaralılar için acil şifa temennisinde bulundu.