Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın Rusya'nın ilgilendiği kısmının uygulanmadığını açıkladı. Peskov, "Hiçbir anlaşma tek ayak üzerinde duramaz, iki ayak üzerinde durmalıdır. Bu bakımdan mevcut durumda ihtimal düşük." dedi.

Anlaşmanın uzatılması hakkında sorulan bir soruya cevap verirken, söz konusu anlaşmanın Rus tarım ürünleri ve gübre sevkiyatı ile ilgili kısmının uygulanmadığını belirtti. Anlaşmanın ikinci kısmının da halen uygulanmadığını ve BM temsilcilerinin bu konuda girişimde bulunduğunu bildirdi.

Rus heyetinin BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılması için ABD tarafından vizelerin henüz verilmediğine dikkat çeken Peskov, "Bunu olumsuz karşılıyoruz. BM Genel Merkezi'nin bulunduğu ABD'nin tüm yükümlülüklerinin yerine getirmesi gerekiyor." dedi.

Ayrıca, ABD'nin başka ülkelerde biyolojik laboratuvarlarla ilgili yasa dışı faaliyetleri olduğu iddiasını değerlendirirken, "ABD'nin bu yasa dışı faaliyetine kamuoyunun dikkatini çekmek için elimizden geleni yapmalıyız." ifadesini kullandı.