Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta vatandaşlara seslenip; "Güzel günler mutlaka gelecek. Köyler boşaldı. Söz verdim, bütün köy okullarını yeniden açacağız ve 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız." diyerek; güzel günlerin geleceğini ve öğretmenler için gereken her şeyi yapacağını dile getirdi.

Zonguldak mitingine katıldı

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs'da Zonguldak mitingine katılıp; halka seslendi.

Vaatlerini sıraladı

Kılıçdaroğlu; esnafa yönelik vaatlerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, ülkenin değişime ihtiyacı olduğunu dile getirip;  seçimi kazacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu “Zor günler geçecek, güzel günler gelecek” diyerek umutlu olmamız gerektiğinin altını çizdi ve güzel günlerin geleceğini ayrıca vurguladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşması...

"Hep beraber gözyaşı döktük"

 "Zonguldak'a geldiğimde hep bir burukluk hissederim. Alın teri dökenlerin kenti, kara elmasın kenti diye düşünüyorum. Madenciler için dünya kadar şiirler, öyküler, romanlar yazıldı. Hayatını kaybedenlerin arkasından hep beraber gözyaşı döktük. ‘Emekçilerin’ dediğimiz bir kentin yürüyüşünü unutmadık. Zonguldak bir emekliler kentine dönüştü." diyen Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın emekçi kentinden olduğuna değinip; madencileri anımsayarak konuşmasına devam etti.

"5 bin işçiyi alacağım"

Kılıçdaeoğlu, "Madeni ta Güney Amerika'dan, Güney Afrika'dan getiriyorlar, dünyanın parasını ödüyorlar. Şu dağların altında kara elmas var, çalışmak isteyen binlerce kişi var. Aşamalı olarak 5 bin işçiyi alacağım." diyerek; madenimizin de madencimizin de olduğuna ayrıca dikkat çekti.

"Sizin hakkınızı her ortamda savunacağım"

Kılçdaroğlu, sözlerine devam ederek; "Yıllardır söz verdiler yapmadılar. 5 bin işçi sözü verdim, geldiler dediler ki 2 bin kişi alacağız. 2 bin alacağız diyenlerin üstünü kömürün karasıyla çizeceksiniz. 5 bin işçiyi alacağım diyenin yanına da bir kömür koyacaksınız, emeğin hakkı olarak. Sizin hakkınızı, hukukunuzu her ortamda savunacağım, gereğini yapacağım." dedi ve her ortamda vatandaşın hakkını arayacağını dile getirdi. Emeğin de hakkının olması gerektiğini ayrıca Kılıçdaroğlu, belirtti.

"Kadınların sorunlarını da biliyorum"

Kılıçdaroğlu, "Esnaf kardeşim de unutmasın. 5 bin işçi çalıştığında en çok esnaf da kazanmış olacak. Esnafı sahipsiz bırakmayacağız, onların da bakanlığını kuracağız. Herkesin kazandığı güzel bir Türkiye'yi inşa etmek için yola çıktık. Kadınların derdini ve sorunlarını da gayet iyi biliyorum." sözleriyle esnafları sahipsiz bırakmayacaklarını dile getirip; ayrıca da herkesin kazanacağı bir ülke olacağını belirtti. Kadınları da unutmadığını dile getirdi.

“TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR”

"Türkiye'nin bir değişime ihtiyacı var. " diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin huzura, ayrışmaya, kavgaya değil, beraber olmaya ihtiyacı var. Her ilde, her mutfakta berekete ihtiyacı var." dedi. 

"Güzel günler mutlaka gelecek"

Kılıçdaroğlu, "Güzel günler mutlaka gelecek. Köyler boşaldı. Söz verdim, bütün köy okullarını yeniden açacağız ve 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Köyde öğretmen, ziraat mühendisi, veteriner olsun. Gencecik üniversiteyi bitirmiş insanlar işsiz. Köyde çalışsınlar, üretsinler. Bu işin kimseye zararı yok." diyerek; güzel günlerin geleceğini vurgulayıp; 100 bin öğretmenin atamasını yapacaklarını da ayrıca dile getirdi. 

“Asgari ücret kadar ikramiye”

Kılıçdaroğlu, söz vererek; "Sözüm söz, Ramazan ve Kurban bayramlarında asgari ücret kadar emeklilere ikramiye vereceğiz". dedi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, "Kurban Bayramı'nda emekli kardeşim bankadaki hesabına bakacak, 15 bin liralık ikramiyesini görecek. Bay Kemal'in sözü. Bay Kemal sözünden dönmez." diyerek söz verip tutacağını ve emeklilere asgari ücret kadar ikramiye vereceklerini de belirtti.

"Devasa bir bütçemiz var"

Kılıçdaroğlu sözlerine devam ederek; "Parayı nereden bulacaksın diyorlar, devasa bir bütçemiz var. Paranın nereye harcanacağına siyasi iktidar karar verir. Herkese para var emekliye gelince nereden bulacaksın… 27,5 yılımı harcadım, bütçe nasıl yapılır, devletin ne olduğunu gayet iyi bilirim." diyerek; açıkladı.

"Milliyetçilik dersi veriyorlar"

Kılıçdaroğlu, "Bize milliyetçilik dersi veriyorlar. Bize milliyetçilik dersi verenlerin gerçek anlamda milliyetçi olması gerekiyor. Kuzey Irak’ta askerimizin başına çuval geçirildiğinde bunlar ne yaptı Allah aşkına. Seslerini bile çıkaramadılar seslerini." diyerek tepkisini dile getirdi.

Sinan Ateş cinayetini hatırlattı

Sinan Ateş cinayetini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, davayı gayet iyi bir şekilde takip ettiğini dile getirip; suçluları yakalayacağını söyledi. "

"Ben ülkemde yabancı bir askerin postalını istemiyorum"

Kılıçdaroğlu, "Bir Suriye tezkeresi var diyorlar ki ‘Kılıçdaroğlu tezkereye neden ‘hayır’ dedi. Suriye tezkeresinde ne vardı; ‘ ‘Terörle mücadele için Türkiye’ye davet etme hakkı’ vardı. Ben milli kurtuluş savaşını veren ve o gelenekten gelen bir anlayışın siyasetçisi olarak kendi ülkemde hiçbir zaman yabancı bir askerin postalını istemiyorum." diyerek, milliyetçiliği savundu

Kılçdaroğlu, son sözlerinde: "Bahçeli’ye sordum ‘bu yabancı askerler kim, kimi davet edeceksiniz, Amerikalılar mı, Ruslar mı, Yunanları mı?” Erdoğan’a da sordum bu yabancı askerler kim?’diye. Terörle mücakdede bizim askerlerimiz tarih yazmıştır. Onların hepsinin eli öpülür. Sen kalkıyorsun ‘terörle mücadelede yabancı askerleri çağıracağım’ diyorsun. Bay Kemal de kalksın buna ‘evet’ desin. Bay Kemal buna ‘evet’ der mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.