Bakan Bilgin açıklamalarda bulundu ve heyecanlandıran bir öneri dile getirdi. İngiltere'nin çalışma saatlerine dikkat çeken Bilgin, bizde de düzenleme olması gerektiğine dikkat çekti.

"Mesai saatleri yeniden ele alınsın"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Bakan Bilgin açıklamalarda bulundu. Mesai saatlerinin yeniden düzenlnmesi geretiğini belirtti.

"Çalışma saatlerini yeniden düzenlemek zorundayız"

Bakan  Bilgin, haftalık 45 saat çalışma süresinin kısaltılması gerektiğini belirtti. "Çalışma saatlerini yeniden düzenlemek zorundayız" diyerek; bunun bir zorunluluk olduğunu da ayrıca belirtti.

"Yeniden düzenlemek durumundayız"


Bilgin, konuşmasının başlangıcında 8 saat talebinin sanayi çağının başladığı dönem olduğuna dikkat çekerek; "Herhalde araya giren bu teknolojik değişimle, bu teknolojik devrimle işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır. Bunun için artık günümüzde tartışılması gereken, bu 1 Mayıslarda tartışılması gereken ilk şey çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi? Elbette açıkça olamaz. Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız." diyerek çalışanların verimi ve insani şartlarda olması için böyle bir düzenleme getirilmesi gerektiğini savundu.

"İngiltere'de 5 saat denemesi yapılıyor"

 Bilgin, İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildiğini belirtti. "5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın birçok yerinde, bu çalışmalar yapılıyor. 1 Mayıs'ta bunları düşünerek çalışma ilişkileri üzerinde tartışmamız gerekir." diyerek; İngiltere'nin 5 saat denemesi yaptığını ve dünyanın bir çok yerinde bunun yapıldığını bizim de bunu düzenlememiz gerektiğini vurguladı.